Nakić igra za Srbiju!

Ni Španija, ni Hrvatska, Mario će igrati za svoju zemlju! Sale Đorđević ne tvituje često, ali sada je imao povod! "Hvala puno selektore", odgovorio mu je jedan od najtalentovanijih košarkaša Evrope, koji se posle razgovora sa Đorđevićem odlučio da nastupa za Srbiju. Čestitamo!

Košarka 24.05.2019 | 11:25
Nakić igra za Srbiju!
Srpska košarka je dobila vrlo važnu bitku – Mario Nakić će igrati za Srbiju!

Supertalentovani košarkaš Real Madrida je bio meta Španije i Hvatske koje su želele da igra za njih, ali je na kraju odabrao zemlju u kojoj je rođen i odrastao. Vest o Nakićevom izboru je na Tviteru potvrdio srpski selektor Aleksandar Đorđević zajedničkog fotografijom uz poruku:

„Sve čestitke sine, čekamo te“.

Nakić je odgovorio sa:

„Hvala puno selektore“.

Legendarni jugoslovenski i srpski košarkaš, danas selektor reprezentacije Srbije, čestitao je 17-godišnjem Mariju Nakiću na važnom životnom izboru. Sin Đorđevićevog saigrača iz slavnih dana u Partizanu, Iva Nakića, odlučio se da u budućnosti nosi dres Srbije.

Rođeni Beograđanin napuniće 18 godina za 22 dana, 14. juna, i ovo proleće bilo je presudno u tom smislu, jer je mladog asa Real Madrida - najkorisnijeg igrača nedavno odigranog finalnog turnira Evrolige za juniore - konstantno zvao i Košarkaški savez Hrvatske.

Ivo Nakić, trostruki osvajač Evrolige sa Cibonom i Partizanom, rođen je u Rijeci pre 50 godina. Njegov talentovani sin imao je pravo (i poziv) da nastupa i za Hrvatsku i za Španiju i za Srbiju, ali se odlučio za "orlove" posle razgovora sa Saletom Đorđevićem.

"Ivo mi je priznao da Mario još nije ništa odlučio, ali da je ipak bliže igranju za Srbiju. Tamo se rodio, tamo su mu porodica i prijatelji, za Hrvatsku ga vežu samo letovanja. U kontakt s njim stupili su selektor Srbije Đorđević i predsednik KSS Predrag Danilović i nagovaraju ga da se odluči za Srbiju. Moramo se hitno naći s momkom i napraviti sve što možemo da ipak odabere Hrvatsku", rekao je nedavno selektor komšija, Veljko Mršić.

Mario Nakić je bio MVP nedavno završenog finalnog turnira juniorske Evrolige. U finalu je razbio Megu Bemaksa  ubacivši 33 poena uz indeks korisnosti od čak 44.

Rođen je 2001. godine u Beogradu, a sin je poznatog hrvatskog košarkaša Iva Nakića koji je bio član šampionske generacije Partizana iz 1992. godine. Nakić je odrastao u Beogradu, ponikao u zemunskoj Mladosti, kratko igrao i za mlađe kategorije Partizana pre nego što je 2015. godine otišao u Real Madrid.

U španskoj prestonici je njegov talenat eksplodirao, pa je pre tačno godinu dana kao 17-godišnjak debitovao i za prvi tim Kraljevskog kluba u ACB ligi. Od tada su se čule spekulacije o njegovoj reprezentativnoj budućnosti. Španci su ga ubeđivali da zaigra za njih, Hrvati su preko oca Iva pokušavali da nagovore Marija da izabere njihovu reprezentaciju, a igrač je na kraju odlučio da predstavlja zemlju u kojoj je rođen i odrastao.

U prethodnom periodu su košarkaške veličine iz KSS poput Aleksandra Đorđevića, Dejana Tomaševića i Igora Rakočevića ragovarali sa Nakićem i obezbedili njegovu reprezentativnu karijeru u srpskoj košarci.

Bravo, selektore. Srećno, momče!

U finalnoj pobedi Real Madrida nad Megom, Nakić je postigao 33 poena, uz deset skokova. Ivo Nakić nastupao je za Cibonu od 1984. do 1986, potom za Partizan do 1992, pa ponovo za Cibonu u sezoni 1992/93.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar