Саво: Заслуге играчима, захвалност Вучелићу и Вазури!

Честитке Звезди и посебан део о Остојићу. . .  Тренер црно-белих едуковао јавност о дељењу тима на одбрану и напад.

Фудбал 24.05.2019 | 14:38
Саво: Заслуге играчима, захвалност Вучелићу и Вазури!
"Нисам ја, играчи су", рекао је Саво Милошевић после освојеног Купа на стадиону највећег ривала.

Тренер фудбалера Партизана није желео да прихвати заслуге за спас сезоне у којој су пре њега у Хумској радила двојица тренера, а екипа доживела осам пораза и, у једном тренутку, довела у питање излазак у Европу наредне сезоне.

"Свака им част, честитам им данас, као и много пута до сада на стварима које су урадили на путу ка финалу. Ишчупали су се из веома незгодне ситуације, показали су да сам био у праву када сам говорио да ова екипа може много боље од резултата које смо имали током већег дела сезоне", рекао је 45-годишњи легендарни фудбалер, данас тренер црно-белих.

Он је наследио екипу од некадашњег саиграча Зорана Мирковића после једне победе и три пораза у пет мартовских мечева, дебитовао поразом у Крушевцу од Напретка 31. марта, изгубио и на наредном гостовању у Новом Саду од Војводине, али онда успео да поврати самопоуздање у свлачионици, поврати победнички дух код момака, врати нападачки фудбал у Хумску и…

...освоји трофеј!

Тачније, одбрани га.

"Честитам свима у клубу, нарочито момцима и извињавам се судијама, јер сам данас први пут некоректно реаговао после 13, 14 мечева на клупи... Поправићу се, некад је тешко не реаговати", рекао је Милошевић током ТВ интервјуа у "ливе" преносу на Арени.

На конференцији за медије био је дужи у свом излагању.

"Мислим да је Партизан био бољи, имали смо много више шанси, шутева. Мислим да смо апсолутно заслужено победили. Изражавам захвалност руководиоцима који су ми указали поверење пре два месеца. Веома тешка одлука, указати поверењу човеку који има нула искуства као тренер. Надам се да сам макар делом вратио данас. Хвала и бившем стручном штабу који је много урадио, и они су део овог трофеја", казао је Милошевић.

Похвале је имао и на рачун стручног штаба Црвене звезде.

"Треба бити велики и у поразу и они су то данас показали. Честитам им на титули и желим и њима и нама успешне квалификације у Европи, да и једни и други пробамо да се нађемо тамо где треба", рекао је Милошевић.

Истакао је да је пресрећан због првог трофеја у тренерској каријери.

"Заиста сам пресрећан, не сумњајте у то. Ми као победници треба да покажемо достојанство. Славићемо. Имамо две-три недеље одмора. Вероватно ћу и запевати. Треба да будемо пре свега коректни једни према другима и покажемо праву поруку свима. Прошли дерби смо изгубили, Звезда је била тада много боља и ја сам тада честитао. Тако треба да буде када су у питању два наша највећа клуба", казао је Саво Милошевић.

Навео је да тим не може да се дели на одбрану и напад и да је Партизана у последње време изгледао много боље јер су у дефанзивној поставци учествовали сви играчи из тима, што је како је рекао "кључ свега".

Упитан за стрелца Бојана Остојића, тренер Партизана је казао да је то "феноменалан момак" и да је супротног мишљења од оног које се појављује, а то је да се поједини опраштају од њега.



Дошао је као ватрогасац, с намером да заустави пожар настао изненадним одласком Зорана Бате Мирковића, а сезону завршава као победник. Можда је сујеверан, међутим, 13. утакмица на клупи Партизана испоставила се срећном за Сава Милошевића, пошто је турбулентни период на клупи Партизана окончао трофејом.

Биће, ипак, да није само до наклоности Фортуне, јер је у финалу Купа Србије тим из Хумске чисто фудбалски, без икаквих споредних фактора, надиграо Црвену звезду и избрисао део флека из првенства. На крају, нико неће причати о утисцима, остаће пехар да сведочи о томе да актулена генерација црно-белих, ипак, није толико лоша.

„Честитке мојим играчима на трофеју и заслуженој награди за све што су претрпели током сезоне и у каквој су се ситуацији налазили до пре два месеца. Извукли су се из тешке психолошке позиције, а за похвалу је што су баш на терену највећег ривала освојили трофеј“, рекао је Милошевић на конференцији за медије после меча.

Према његовим речима, тријумф црно-белих је чист као суза.

„Партизан је био бољи ривал. Имали смо изгледније шансе и више шутева на гол, заслужено смо славили. Осим фудбалера, дугујем захвалност председнику Вучелићу и генералном директору Вазури, тешка је одлука указати поверење човеку који нема искуства као тренер. Захвалност и претходном стручном штабу на челу са Батицом Мирковићем, јер су и они доста урадили, део су овог пехара. Немогуће је да смо ми који смо дошли све променили за два месеца“.

Господске манире Саво Милошевић је показао и обраћањем Црвеној звезди.

„Честитам јој што је велика у поразу. Честитам јој и на титули. Требало би једни према другима да будемо коректни. Ми смо прошли дерби изгубили, црвено-бели тад заслужено славили и засужили наше честитке. Сад је  обрнуто“, рекао је тренер Партизана да би се на крају конференције пријатељски поздравио са колегом Владаном Милојевићем.

Сезона  црно-белих је спасена, иако је до пре само месец дана „висио“ и пласман на европску сцену.

„Ово је сатисфакција. Велики клуб попут Партизана захтева увек највише. Није ово само успех нас из стручног штаба, јер екипа није могла да се промени за два месеца, момци који носе Партизанов дрес су имали већи квалитет него што су показивали. Психолошки притисак је утицао на квалитет игара, а оног тренутка кад смо осигурали Европу и кад смо играли са мање психолошког оптерећења, као у Нишу и данас, резултати су бољи".

Милошевићу и похвале што је фудбалски „оживео“ Бојана Остојић, после безмало годину дана неиграња.

„Видим да га ових дана многи опраштају од Партизана, неки и од фудбала, али ја имам супротно мишљење. Не само због гола, играо је феноменално током целог меча“.

Као и остатак Партизановог тима, јер је успео да реши један од акутих проблема. Игру у одрани. На крају је свео Звезду, најефикаснији тим државе, без зицера?

„Док будемо размишљали да се тим дели на одбрану и напад нећемо напредоватии. У дефанзиви мора да учествује цео тим, почев од Рикарда. Зато смо у последње време изгледали боље у том сегменту јер  јер су сви играчи радили. Као што тражим да дефанзивци учествују у нападу. Уосталом, одбрамбени играч нам је донео трофеј. У Европи и свету такво размишљање постоји десет, 15 година, а ми и даље делимо један тим на два дела“.

Саво је на конференцији задржао озбиљност и смиреност, али је емоције сачувао за касније.

„Заиста сам пресрећан, немојте да сумњате. Само, ми као победници морамо да покажемо достојанство, али ћемо сигурно славити. Ја први. Вероватно ћу и запевати. То што сам озбиљан не значи да нисам пресрећан", рекао је Милошевић, уз напомену да је "екипа од сутра на одмору, а боји се да га он неће имати".

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар