Savo: Zasluge igračima, zahvalnost Vučeliću i Vazuri!

Čestitke Zvezdi i poseban deo o Ostojiću. . .  Trener crno-belih edukovao javnost o deljenju tima na odbranu i napad.

Fudbal 24.05.2019 | 14:38
Savo: Zasluge igračima, zahvalnost Vučeliću i Vazuri!
"Nisam ja, igrači su", rekao je Savo Milošević posle osvojenog Kupa na stadionu najvećeg rivala.

Trener fudbalera Partizana nije želeo da prihvati zasluge za spas sezone u kojoj su pre njega u Humskoj radila dvojica trenera, a ekipa doživela osam poraza i, u jednom trenutku, dovela u pitanje izlazak u Evropu naredne sezone.

"Svaka im čast, čestitam im danas, kao i mnogo puta do sada na stvarima koje su uradili na putu ka finalu. Iščupali su se iz veoma nezgodne situacije, pokazali su da sam bio u pravu kada sam govorio da ova ekipa može mnogo bolje od rezultata koje smo imali tokom većeg dela sezone", rekao je 45-godišnji legendarni fudbaler, danas trener crno-belih.

On je nasledio ekipu od nekadašnjeg saigrača Zorana Mirkovića posle jedne pobede i tri poraza u pet martovskih mečeva, debitovao porazom u Kruševcu od Napretka 31. marta, izgubio i na narednom gostovanju u Novom Sadu od Vojvodine, ali onda uspeo da povrati samopouzdanje u svlačionici, povrati pobednički duh kod momaka, vrati napadački fudbal u Humsku i…

...osvoji trofej!

Tačnije, odbrani ga.

"Čestitam svima u klubu, naročito momcima i izvinjavam se sudijama, jer sam danas prvi put nekorektno reagovao posle 13, 14 mečeva na klupi... Popraviću se, nekad je teško ne reagovati", rekao je Milošević tokom TV intervjua u "live" prenosu na Areni.

Na konferenciji za medije bio je duži u svom izlaganju.

"Mislim da je Partizan bio bolji, imali smo mnogo više šansi, šuteva. Mislim da smo apsolutno zasluženo pobedili. Izražavam zahvalnost rukovodiocima koji su mi ukazali poverenje pre dva meseca. Veoma teška odluka, ukazati poverenju čoveku koji ima nula iskustva kao trener. Nadam se da sam makar delom vratio danas. Hvala i bivšem stručnom štabu koji je mnogo uradio, i oni su deo ovog trofeja", kazao je Milošević.

Pohvale je imao i na račun stručnog štaba Crvene zvezde.

"Treba biti veliki i u porazu i oni su to danas pokazali. Čestitam im na tituli i želim i njima i nama uspešne kvalifikacije u Evropi, da i jedni i drugi probamo da se nađemo tamo gde treba", rekao je Milošević.

Istakao je da je presrećan zbog prvog trofeja u trenerskoj karijeri.

"Zaista sam presrećan, ne sumnjajte u to. Mi kao pobednici treba da pokažemo dostojanstvo. Slavićemo. Imamo dve-tri nedelje odmora. Verovatno ću i zapevati. Treba da budemo pre svega korektni jedni prema drugima i pokažemo pravu poruku svima. Prošli derbi smo izgubili, Zvezda je bila tada mnogo bolja i ja sam tada čestitao. Tako treba da bude kada su u pitanju dva naša najveća kluba", kazao je Savo Milošević.

Naveo je da tim ne može da se deli na odbranu i napad i da je Partizana u poslednje vreme izgledao mnogo bolje jer su u defanzivnoj postavci učestvovali svi igrači iz tima, što je kako je rekao "ključ svega".

Upitan za strelca Bojana Ostojića, trener Partizana je kazao da je to "fenomenalan momak" i da je suprotnog mišljenja od onog koje se pojavljuje, a to je da se pojedini opraštaju od njega.



Došao je kao vatrogasac, s namerom da zaustavi požar nastao iznenadnim odlaskom Zorana Bate Mirkovića, a sezonu završava kao pobednik. Možda je sujeveran, međutim, 13. utakmica na klupi Partizana ispostavila se srećnom za Sava Miloševića, pošto je turbulentni period na klupi Partizana okončao trofejom.

Biće, ipak, da nije samo do naklonosti Fortune, jer je u finalu Kupa Srbije tim iz Humske čisto fudbalski, bez ikakvih sporednih faktora, nadigrao Crvenu zvezdu i izbrisao deo fleka iz prvenstva. Na kraju, niko neće pričati o utiscima, ostaće pehar da svedoči o tome da aktulena generacija crno-belih, ipak, nije toliko loša.

„Čestitke mojim igračima na trofeju i zasluženoj nagradi za sve što su pretrpeli tokom sezone i u kakvoj su se situaciji nalazili do pre dva meseca. Izvukli su se iz teške psihološke pozicije, a za pohvalu je što su baš na terenu najvećeg rivala osvojili trofej“, rekao je Milošević na konferenciji za medije posle meča.

Prema njegovim rečima, trijumf crno-belih je čist kao suza.

„Partizan je bio bolji rival. Imali smo izglednije šanse i više šuteva na gol, zasluženo smo slavili. Osim fudbalera, dugujem zahvalnost predsedniku Vučeliću i generalnom direktoru Vazuri, teška je odluka ukazati poverenje čoveku koji nema iskustva kao trener. Zahvalnost i prethodnom stručnom štabu na čelu sa Baticom Mirkovićem, jer su i oni dosta uradili, deo su ovog pehara. Nemoguće je da smo mi koji smo došli sve promenili za dva meseca“.

Gospodske manire Savo Milošević je pokazao i obraćanjem Crvenoj zvezdi.

„Čestitam joj što je velika u porazu. Čestitam joj i na tituli. Trebalo bi jedni prema drugima da budemo korektni. Mi smo prošli derbi izgubili, crveno-beli tad zasluženo slavili i zasužili naše čestitke. Sad je  obrnuto“, rekao je trener Partizana da bi se na kraju konferencije prijateljski pozdravio sa kolegom Vladanom Milojevićem.

Sezona  crno-belih je spasena, iako je do pre samo mesec dana „visio“ i plasman na evropsku scenu.

„Ovo je satisfakcija. Veliki klub poput Partizana zahteva uvek najviše. Nije ovo samo uspeh nas iz stručnog štaba, jer ekipa nije mogla da se promeni za dva meseca, momci koji nose Partizanov dres su imali veći kvalitet nego što su pokazivali. Psihološki pritisak je uticao na kvalitet igara, a onog trenutka kad smo osigurali Evropu i kad smo igrali sa manje psihološkog opterećenja, kao u Nišu i danas, rezultati su bolji".

Miloševiću i pohvale što je fudbalski „oživeo“ Bojana Ostojić, posle bezmalo godinu dana neigranja.

„Vidim da ga ovih dana mnogi opraštaju od Partizana, neki i od fudbala, ali ja imam suprotno mišljenje. Ne samo zbog gola, igrao je fenomenalno tokom celog meča“.

Kao i ostatak Partizanovog tima, jer je uspeo da reši jedan od akutih problema. Igru u odrani. Na kraju je sveo Zvezdu, najefikasniji tim države, bez zicera?

„Dok budemo razmišljali da se tim deli na odbranu i napad nećemo napredovatii. U defanzivi mora da učestvuje ceo tim, počev od Rikarda. Zato smo u poslednje vreme izgledali bolje u tom segmentu jer  jer su svi igrači radili. Kao što tražim da defanzivci učestvuju u napadu. Uostalom, odbrambeni igrač nam je doneo trofej. U Evropi i svetu takvo razmišljanje postoji deset, 15 godina, a mi i dalje delimo jedan tim na dva dela“.

Savo je na konferenciji zadržao ozbiljnost i smirenost, ali je emocije sačuvao za kasnije.

„Zaista sam presrećan, nemojte da sumnjate. Samo, mi kao pobednici moramo da pokažemo dostojanstvo, ali ćemo sigurno slaviti. Ja prvi. Verovatno ću i zapevati. To što sam ozbiljan ne znači da nisam presrećan", rekao je Milošević, uz napomenu da je "ekipa od sutra na odmoru, a boji se da ga on neće imati".

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar