"Не треба да будемо статисти"

- Уколико ова сага око неформирања Савјета министра потраје, можда СДС отвори разговоре у некој другој форми. Мислим да не треба да будемо статисти, казао је Мирко Шаровић, министар спољне трговине и економских односа телевизији Н1.

Босна и Херцеговина 24.05.2019 | 08:17
"Не треба да будемо статисти"
Уколико ова сага око неформирања Савјета министра потраје, можда СДС отвори разговоре у некој другој форми. Мислим да не треба да будемо статисти, казао је Мирко Шаровић, министар спољне трговине и економских односа. 

– Ја имам позитиван став према актуелном сазиву Савјета министара. Мање више мислим да је био добар сазив, мислим да не би било уреду да о себи дајем оцјену, али свакако мислим да сам дао себе у овај рад и у редовном мандату и техничком мандату. Настојао сам да укупан рејтинг подигнем и радим добро. Логично је да мој насљедник ради то боље – казао је Шаровић за Н1.

 Он је истакао да је и раније СДС рекао да не “бјежи од разговора” са СНСД када је посриједи формирање новог Савјета министара БиХ.

– Један разговор је био. Мени није познато да је СДС добио било какав позив од СНСД или њеног предсједника. Нешто раније је СДС рекао да не бјежи од разговора, тако је било и приликом првог позива. Сачекаћемо да видимо шта ће да донесу сљедећи дани и седмице, али се надам у блиској будућности формирања Савјета министара – сматра Шаровић.

Коментаришући унутрстраначке изборе и кандидатуре за предсједника СДС, гдје се помињу четири кандидата, међу којима је и он, као и предсједник СДС Вукота Говедарица, Милан Миличевић и Мићо Моћић, Шаровић је рекао да не зна ко ће бити кандидат.

"Имате одређене жеље и предкандидатуре", рекао је Шаровић инаводећи да по статуту те странке нови одбори и скупштине предлажу кандидате за ново руководство странке.

"За кандидатуру је потребно пет општинских или градских одбора или 50 одсто делегата нове скупштине", објаснио је Шаровић, наводећи да је он заговорник да се постигне договор око једног кандидата који ће да буде на челу странке.

БН ТВ

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Јошко

24.05.2019 06:47

Шаровић је најбољи избор за предсједнка СДС! Човјек је реалан, спреман на сарадњу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

24.05.2019 08:00

Слазем се. Био је успјесан као министар па би успјесно водио Српску демократску странку.

Name

Јанко

24.05.2019 08:16

Повуците се ви старији и подржите Вукоту. Нека буде спој искуства и младости. Вукота за предсједника. Да су га ови стари искрено подржали данас би била друга прича.

Name

САЛЕ СЛОВЕНАЦ

24.05.2019 09:24

ВУК ДЛАКУ МЕЊА АЛИ ЦУД НИКАД

Name

бенито

24.05.2019 07:46

Живим у Федерацији. Пословно сам у комуникацији са многим људима различитих политичких, религијских, и било којих других оријентација те могу рећи да, најмање 80% људи о господину Шаровићу мисли и говори све најбоље. Желим Успјех том човјеку и у приватном и у пословном животу надајући се да ће се на политичкој сцени за своје мјесто изборити још људи тог профила без обзира из ког народа долазили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мј.

24.05.2019 07:53

Господине Саровицу да сте цестити људи поднијели би оставке у садасњем сазиву министара, јер народ вам на изборима није дао повјерење, и проблем би био ријесен.Али слатка је влас а и министарска плата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јово

24.05.2019 10:01

Саровиц кад би поднио оставку дузност министра би врсио његов садасњи замјеник, а то је Хрват из ХДЗ-а. Ето колико се ти разумијес у политику или си у ХДЗ-у тј. СНСД-у.

Name

мајко моја...

24.05.2019 10:18

Дао је Тагетелији ?

Name

Сербо

24.05.2019 08:07

То, царе, ако има неко бољи, нека дође, биће ми замјеник. Министар који се није мијешао у свој посао, истакнути политичар, вез подршке бирача. Поштен, а крије имовинску карту као змија ноге.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Сербо

24.05.2019 08:20

Ти си са друге планете или си преспавао од 2014. до сад ?

Name

ДЕГОТХИА

24.05.2019 09:14

ШАРОВИЋ ЈЕ ПРИЈЕ СВЕГА ВРЛО "ОЗБИЉАН" ПРАГМАТИЧАР И ВРЛО ИСКУСАН И ОПРЕЗАН ДА БИ СЕ САМ ДОВОДИО У ПРИМИТИВНЕ СИТУАЦИЈЕ КОЈЕ НЕ БИ МОГАО ОДБРАНИТИ. РАНИЈЕ ЈЕ БИО "ЖИВАХАН" ПА ЈЕ СКОРО НЕВИН ЗАВРШИО У ЗАТВОРУ НА ДУЖИ ПЕРИОД. МИСЛИМ ДА ОН ЗБОГ СВОЈИХ ГОДИНА НИЈЕ ЗА ПРЕДСЈЕДНИКА, А И ОНО МАЛО ЧЛАНОВА СДС ИЗ БАЊА ЛУКЕ И ОСТАЛИХ ОПШТИНА КРАЈИНЕ ГА НЕ ВОЛЕ НИ ВИДЈЕТИ.... ЗАТО НА ОВИМ РАЗВАЛИНАМА СТАРОГ СДСа ТРЕБА НАПРАВИТИ НОВИ ДЕМОКРАТСКИ СДС ЗА 21. ВИЈЕК. СДС БЕЗ АМЕРИЧКИХ САНКЦИЈА И СДС БЕЗ ИКАВИХ ВЕЗА СА ПРОПАЛИМ ДОДИКОМ, СДС СА ЉУДИМА КОЈИ СУ ДОКАЗАЛИ ДА НИСУ УЧЕСНИЦИ КОРУПАЦИЈЕ... НАЖАЛОСТ ШАРОВИЋ ДЕФИНИТВНО НЕМА ТАЈ КАПАЦИТЕТ И НЕ ГОВОРИ ЕНГЛЕСКИ !!!

Name

правда

24.05.2019 08:10

добар министар и цовјек за пример какосе ради посо мирко саровиц

ОДГОВОРИТЕ