Тежак ударац за премијерку Меј

Конзервативна странка Терезе Меј на путу је ка свом највећем изборном поразу, показују посљедњи резултати анкете коју је лист “Индепендент” спровео уочи избора за Европски парламент.

Свијет 23.05.2019 | 22:09
Тежак ударац за премијерку Меј
Резултати су показали да се конзервативци налазе на четвртом мјесту, далеко иза лабуриста и Либералних демократа који се боре за друго мјесто, као и странке Брегзит која убједљиво води.

Више од трећине испитаника се опредијелило за новоосновану странку на челу са Најџелом Фаражом.

То показује да ће само девет посто оних који су гласали да Британија напусти ЕУ на референдуму 2016. године сутра гласати за Конзервативну странку, након што су упорни покушаји Терезе Меј да сачува њен “брегзит план”, како се чини, осуђени на пропаст.

Више од двије трећине, односно 67 посто оних који су се опредијелили за Брегзит прије три године, сада ће гласати за Фаранжову побуњеничку странку. 

Према анкети, лабуристи су на другом мјесту са 18 процената, док либералне демократе заостају за само један проценат.

Конзервативци заостају за њима са свега 12 процената, што би био најгори резултат Торијеваца у историји европских избора, пише Блиц.

Најављена оставка

Британски лист “Тајмс” је јутрос објавио да ће премијерка Тереза Меј сутра поднијети оставку. Мејова ће остати на позицији док њен насљедник не буде изабран гласовима око 125 хиљада чланова Конзервативне партије, навео је овај лист.

Сљедећи британски премијер биће изабран гласовима око 125.000 чланова Конзервативне партије, додаје британски лист.

(Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар