ЛН: Туркиње изненадиле Србију!

И нанеле јој тежак пораз у "Пиониру"! Одбојкашице Србије доживеле су убедљив пораз од Турске у последњем мечу првог викенда Лиге нација.  Први пораз одбојкашица.  Репрезентација Србије без освојеног сета против Туркиња.  Шок у Пиониру, дебакл најбоље екипе света! Пораз Србије који не боли, али опомиње. . .

Остали спортови 23.05.2019 | 22:10
ЛН: Туркиње изненадиле Србију!
Актуелне светске шампионке поражене су у Београду резултатом 3-0 у сетовима (25:19, 25:23, 25:20).

Српске одбојкашице су доживеле први пораз у овосезонском издању Лиге нација, после победа над Холандијом (3-0) и Јужном Корејом (3-1).

Србија у првом сету није била на адекватном нивоу, док је у другом показала значајно бољу игру. Ипак, сет је припао Туркињама на разлику.

У трећем сету Турска је поново успела да направи осетну разлику средином тог дела игре и да дође до заслужене, убедљиве победе.

Српкиње су на крају освојиле укупно 62, наспрам 75 противница, у мечу који је трајао један и по сат.

Најбоља у Србији још једанпут била је Тијана Бошковић са 15 освојених поена. Бранкица Михајловић је имала девет, а по пет Мина Поповић и Стефана Вељковић.

Код победница истакла се 19-годишња Ебрар Каракурт са 20 поена. Пратиле су је Ханде Баладин са 11, те Кубра Чалискан и Мелиха Исмаилолу са по осам.

Наредни викенд Лиге нација почиње 28. маја, а Србија се у Италији састаје са САД, Доминиканском Републиком и домаћинима.

Српске одбојкашице поразом су се опростиле од публике у београдској дворани "Александар Николић".

Прве недеље такмичења у Лиги нација савладале су Холандију (3:0) и Јужну Кореју (3:1), али нису смогле снаге да остваре и трећу победу за три дана.

Србија - Турска 0:3, по сетовима 19:25, 23:25, 20:25.

Тијана Бошковић била је најефикаснија са 15 поена, док је Бранкица Михајловић донела девет.

Туркиње су завршиле турнир са скором 3-0 и сет-разликом 9:1, Србија је друга са 2-1 (6:4), док је Холандија била боља од Јужне Кореје (3:0) и тако побољшала скор на 1-2.

Идуће недеље наше одбојкашице играће у Конељану, против домаћина Италије, САД и Доминиканске Републике.

Током групне фазе Лиге нација свака репрезентација одиграће укупно 15 мечева, а на завршни турнир у Нанђингу (3-7. јула) пласираће се пет најбољих, не рачунајући Кину, која као организатор има унапред осигуран наступ.

Србија није успела да хет-триком заврши прво коло Лиге нација за одбојкашице.

После лаганих победа над Холандијом и Јужном Корејом у претходна два дана, светске и европске шампионске су вечерас доживеле шокантан пораз од Турске. И то убедљив – 0:3 (19:25, 23:25, 20:25).

Сам по себи пораз не би требало да буде болан јер је тек почетак такмичења. Али опомиње да је конкуренција јака и да Србији није довољно да само изађе на терен и као најбоља екипа света прегази противника. Турска је и раније знала да буде кост у грлу, а вечерашњи меч је доказ да је турски тим још више напредовао и да су њихове играчице добиле на квалитету играјући са најбољим светским одбојкашицама у турским клубовима.

Ништа у вечерашњој игри срских девојака није ваљало. Иако је селектор Терзић вратио у екипу Тијану Бошковић, Бранкицу Михајловић, Стефану Вељковић и Бианку Бушу у односу на меч са Јужном Корејом када их је одмарао, то није било довољно појачање. Умор од напорне клупске сезоне, неуиграност и очигледан недостатак мотива су очигледно проблеми који ће морати да се решавају у наредном периоду. Ипак, темпирање форме зато и служи.

У сва три сета су Туркиње биле боље, надвисиле Србију у свим елементима игре и заслужено славиле. Имале су бољи пријем, напад, блок, сервис...

Млада звезда турске одбојке, 19-годишња Ебрар Каракурт је са 20 освојених поена показала да је будућност репрезентације. Баладин је додала 11. У српском тиму је по обичају најефикаснија била ТијанаБошковић са 15 освојених поена, али била је то партија далеко испод својих всиоких стандарда, пошто је завршила на испод 50 одсто успешности у нападу. Још слабија је била Бранкица Михајловић са девет освојених поена (7/23 у нападу), а и остале су дебело подбацила.

Две победе и вечерашњи пораз од Турске су биланс првог кола Лиге нација за српске одбојкашице. Такмичење се наставља наредне седмице, а домаћин турнира је италијански Конељано. Поред домаће селекције, противници су још САД и Доминиканска Република.



Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар