LN: Turkinje iznenadile Srbiju!

I nanele joj težak poraz u "Pioniru"! Odbojkašice Srbije doživele su ubedljiv poraz od Turske u poslednjem meču prvog vikenda Lige nacija.  Prvi poraz odbojkašica.  Reprezentacija Srbije bez osvojenog seta protiv Turkinja.  Šok u Pioniru, debakl najbolje ekipe sveta! Poraz Srbije koji ne boli, ali opominje. . .

Ostali sportovi 23.05.2019 | 22:10
LN: Turkinje iznenadile Srbiju!
Aktuelne svetske šampionke poražene su u Beogradu rezultatom 3-0 u setovima (25:19, 25:23, 25:20).

Srpske odbojkašice su doživele prvi poraz u ovosezonskom izdanju Lige nacija, posle pobeda nad Holandijom (3-0) i Južnom Korejom (3-1).

Srbija u prvom setu nije bila na adekvatnom nivou, dok je u drugom pokazala značajno bolju igru. Ipak, set je pripao Turkinjama na razliku.

U trećem setu Turska je ponovo uspela da napravi osetnu razliku sredinom tog dela igre i da dođe do zaslužene, ubedljive pobede.

Srpkinje su na kraju osvojile ukupno 62, naspram 75 protivnica, u meču koji je trajao jedan i po sat.

Najbolja u Srbiji još jedanput bila je Tijana Bošković sa 15 osvojenih poena. Brankica Mihajlović je imala devet, a po pet Mina Popović i Stefana Veljković.

Kod pobednica istakla se 19-godišnja Ebrar Karakurt sa 20 poena. Pratile su je Hande Baladin sa 11, te Kubra Čaliskan i Meliha Ismailolu sa po osam.

Naredni vikend Lige nacija počinje 28. maja, a Srbija se u Italiji sastaje sa SAD, Dominikanskom Republikom i domaćinima.

Srpske odbojkašice porazom su se oprostile od publike u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić".

Prve nedelje takmičenja u Ligi nacija savladale su Holandiju (3:0) i Južnu Koreju (3:1), ali nisu smogle snage da ostvare i treću pobedu za tri dana.

Srbija - Turska 0:3, po setovima 19:25, 23:25, 20:25.

Tijana Bošković bila je najefikasnija sa 15 poena, dok je Brankica Mihajlović donela devet.

Turkinje su završile turnir sa skorom 3-0 i set-razlikom 9:1, Srbija je druga sa 2-1 (6:4), dok je Holandija bila bolja od Južne Koreje (3:0) i tako poboljšala skor na 1-2.

Iduće nedelje naše odbojkašice igraće u Koneljanu, protiv domaćina Italije, SAD i Dominikanske Republike.

Tokom grupne faze Lige nacija svaka reprezentacija odigraće ukupno 15 mečeva, a na završni turnir u Nanđingu (3-7. jula) plasiraće se pet najboljih, ne računajući Kinu, koja kao organizator ima unapred osiguran nastup.

Srbija nije uspela da het-trikom završi prvo kolo Lige nacija za odbojkašice.

Posle laganih pobeda nad Holandijom i Južnom Korejom u prethodna dva dana, svetske i evropske šampionske su večeras doživele šokantan poraz od Turske. I to ubedljiv – 0:3 (19:25, 23:25, 20:25).

Sam po sebi poraz ne bi trebalo da bude bolan jer je tek početak takmičenja. Ali opominje da je konkurencija jaka i da Srbiji nije dovoljno da samo izađe na teren i kao najbolja ekipa sveta pregazi protivnika. Turska je i ranije znala da bude kost u grlu, a večerašnji meč je dokaz da je turski tim još više napredovao i da su njihove igračice dobile na kvalitetu igrajući sa najboljim svetskim odbojkašicama u turskim klubovima.

Ništa u večerašnjoj igri srskih devojaka nije valjalo. Iako je selektor Terzić vratio u ekipu Tijanu Bošković, Brankicu Mihajlović, Stefanu Veljković i Bianku Bušu u odnosu na meč sa Južnom Korejom kada ih je odmarao, to nije bilo dovoljno pojačanje. Umor od naporne klupske sezone, neuigranost i očigledan nedostatak motiva su očigledno problemi koji će morati da se rešavaju u narednom periodu. Ipak, tempiranje forme zato i služi.

U sva tri seta su Turkinje bile bolje, nadvisile Srbiju u svim elementima igre i zasluženo slavile. Imale su bolji prijem, napad, blok, servis...

Mlada zvezda turske odbojke, 19-godišnja Ebrar Karakurt je sa 20 osvojenih poena pokazala da je budućnost reprezentacije. Baladin je dodala 11. U srpskom timu je po običaju najefikasnija bila TijanaBošković sa 15 osvojenih poena, ali bila je to partija daleko ispod svojih vsiokih standarda, pošto je završila na ispod 50 odsto uspešnosti u napadu. Još slabija je bila Brankica Mihajlović sa devet osvojenih poena (7/23 u napadu), a i ostale su debelo podbacila.

Dve pobede i večerašnji poraz od Turske su bilans prvog kola Lige nacija za srpske odbojkašice. Takmičenje se nastavlja naredne sedmice, a domaćin turnira je italijanski Koneljano. Pored domaće selekcije, protivnici su još SAD i Dominikanska Republika.



Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar