Ајакс извисио за Едегарда, јер није наиван!

Бундеслигаш највероватнија дестинација! Реал има друге планове. . .

Фудбал 24.05.2019 | 10:26
Ајакс извисио за Едегарда, јер није наиван!
Ајакс је био спреман да Мартина Едегарда учини најскупљим играчем у историји холандског фудбала, али то није било довољно. И мораће да одустане од норвешког везисте...

Шпанска Марка јавља да ће Едегард највероватније наставити каријеру у Бундеслиги, а да је Бајер Леверкузен најближа опција.

Некадашње чудо од детета за које је ратовала цела фудбалска Европа и узео га Реал као 17-годишњу сензацију, ове сезоне је коначно показао велики потенцијал на позајмици из Реал Мадрида у Витесеу. Дао је 11 голова, забележио 12 асистенција и једини је играч у тиму сезоне Ередивзије а да није из Ајакса или ПСВ Ајндховена. Позајмица у Витесеу му је баш легла и оставио је сјајан укус.

Зато је Ајакс био спреман да пређе неке границе и понудио је Реалу 20.000.000 евра за Едегарда. Пројектован је као наследник Хакима Зијеха чији се трансфер спрема, али је Реал ставио рампу. Мадридски клуб је био спреман да га прода за поменуту суму, али да убаци повратну клаузулу и опцију да га врати га по сличној цени у наредне две године. Ајаксу то није одговарало јер је желео играча само за себе. Није им падало на памет да сруше рекорд и плате огроман новац за холандске услове, да развијају играча две године и да потом Реал покупи већину кајмака.

Оно што Ајакс неће, хоће бундеслигаши. Бајер Леверкузен је расположен за такву опцију. Потребна им је замена за Бранта, а можда и за Хаверца ако оде. На сличан начин је у Леверкузену стасавао тадашњи Реалов младић Данијел Карвахал и захваљујући повратној клаузули је обезбедио шансу на Сантјаго Бернабеу.

Нечем сличном се нада и Едегард због чега није много убеђивао Реал да прихвати Ајаксову понуду. Норвежанин се нада да ће добити шансу у Мадриду, али то у наредној сезони није реална опција. Стижу Азар и Родриго Гоес, Реал већ има Иска, Асенсија, Винисијуса и Браима Дијаза уз наду да ће продати ЛукасаВаскеза и Герета Бејла. А још се не зна ни шта ће бити са Хамесом Родригезом који се такође враћа са позајмице. Превелика је конкуренција у офанзивној линији тима.

Реалов план је да Едегарду прво продужи уговор до 2023. године јер му актуелни истиче 2021, па да га потом пошаље на позајмицу у Левекузен која би могла да траје и две године. Или да га прода Фармацеутима, али уз повратну клаузулу.

Едегард је дошао у Реал Мадрид као 17-годишњак пре четири и по године у трансферу из Стромгодсета тешком нешто више од 8.000.000 евра. После дебија за први тим је две године провео у Б тиму Краљевића, потом отишао на позајмицу у Херенвен где се није уклопио и после годину и по дана је прешао на нову позајмицу у Витесе. Тамо је експлодирао.

После неуспеха у покушају да купи Едегарда, Ајакс ће се окренути довођењу талентованог Румуна Јаниса Хаџија из Виторула. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар