Ajaks izvisio za Edegarda, jer nije naivan!

Bundesligaš najverovatnija destinacija! Real ima druge planove. . .

Fudbal 24.05.2019 | 10:26
Ajaks izvisio za Edegarda, jer nije naivan!
Ajaks je bio spreman da Martina Edegarda učini najskupljim igračem u istoriji holandskog fudbala, ali to nije bilo dovoljno. I moraće da odustane od norveškog veziste...

Španska Marka javlja da će Edegard najverovatnije nastaviti karijeru u Bundesligi, a da je Bajer Leverkuzen najbliža opcija.

Nekadašnje čudo od deteta za koje je ratovala cela fudbalska Evropa i uzeo ga Real kao 17-godišnju senzaciju, ove sezone je konačno pokazao veliki potencijal na pozajmici iz Real Madrida u Viteseu. Dao je 11 golova, zabeležio 12 asistencija i jedini je igrač u timu sezone Eredivzije a da nije iz Ajaksa ili PSV Ajndhovena. Pozajmica u Viteseu mu je baš legla i ostavio je sjajan ukus.

Zato je Ajaks bio spreman da pređe neke granice i ponudio je Realu 20.000.000 evra za Edegarda. Projektovan je kao naslednik Hakima Zijeha čiji se transfer sprema, ali je Real stavio rampu. Madridski klub je bio spreman da ga proda za pomenutu sumu, ali da ubaci povratnu klauzulu i opciju da ga vrati ga po sličnoj ceni u naredne dve godine. Ajaksu to nije odgovaralo jer je želeo igrača samo za sebe. Nije im padalo na pamet da sruše rekord i plate ogroman novac za holandske uslove, da razvijaju igrača dve godine i da potom Real pokupi većinu kajmaka.

Ono što Ajaks neće, hoće bundesligaši. Bajer Leverkuzen je raspoložen za takvu opciju. Potrebna im je zamena za Branta, a možda i za Haverca ako ode. Na sličan način je u Leverkuzenu stasavao tadašnji Realov mladić Danijel Karvahal i zahvaljujući povratnoj klauzuli je obezbedio šansu na Santjago Bernabeu.

Nečem sličnom se nada i Edegard zbog čega nije mnogo ubeđivao Real da prihvati Ajaksovu ponudu. Norvežanin se nada da će dobiti šansu u Madridu, ali to u narednoj sezoni nije realna opcija. Stižu Azar i Rodrigo Goes, Real već ima Iska, Asensija, Vinisijusa i Braima Dijaza uz nadu da će prodati LukasaVaskeza i Gereta Bejla. A još se ne zna ni šta će biti sa Hamesom Rodrigezom koji se takođe vraća sa pozajmice. Prevelika je konkurencija u ofanzivnoj liniji tima.

Realov plan je da Edegardu prvo produži ugovor do 2023. godine jer mu aktuelni ističe 2021, pa da ga potom pošalje na pozajmicu u Levekuzen koja bi mogla da traje i dve godine. Ili da ga proda Farmaceutima, ali uz povratnu klauzulu.

Edegard je došao u Real Madrid kao 17-godišnjak pre četiri i po godine u transferu iz Stromgodseta teškom nešto više od 8.000.000 evra. Posle debija za prvi tim je dve godine proveo u B timu Kraljevića, potom otišao na pozajmicu u Herenven gde se nije uklopio i posle godinu i po dana je prešao na novu pozajmicu u Vitese. Tamo je eksplodirao.

Posle neuspeha u pokušaju da kupi Edegarda, Ajaks će se okrenuti dovođenju talentovanog Rumuna Janisa Hadžija iz Vitorula. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar