Сане и Бајерн - реална прича...

Ули Хенес потврдио да постоје преговори. . .

Фудбал 23.05.2019 | 23:40
Сане и Бајерн - реална прича...
Немачки најозбиљнији медији су изашли са инфорацијом: Бајерн из Минхена жели овога лета да купи ЛиројаСанеа из Манчестер Ситија.

Ули Хенес је на све то додао уље на ватру: "Радимо по том питању", јавно је истакао Хенес. Дакле, више није тајна да Бајерн жели Санеа.

Бајерн из Минхена мора да проба да појача офанзивну линију. До сада је обезбедио Бенжамена Павара иЛукаса Ернандеза, а то су деганзивни играчи. Последњи је стигао за рекордних 80.000.000 евра. Сада је време да се Бајерн баци на довођење офанзивних играча, пре свега на потписивање крила, после краја ереАрјена Робена Франка Риберија.

Сане управо воли да игра на тим позицијама где је тандем "Робери" обликовао Бајерн у претходној декади. Сане се доводио у везу са Баварцима још пре две године, али тада Бајерн није био спреман да плати довољно за играча који би често седео на клупи.

Сада ће у питању бити већа цифра и то од осам бројева. Пеп Гвардиола заправо жели да задржи Санеа, али га мучи то што он је доприноси у нападу како би то Пеп желео, а Тајмс је чак писао да Шпанац жели да прода Немца, тако да имамо опречне информације по том питању. Сити се сусреће и са драстичним казнама због Финансијског фер-плеја и мораће да продаје неког од играча, а Сане који није имао улогу стартера би могао да буде управо тај.

Бајерну се поред свега свиђа то што Сане може да игра на оба крила, али и то што је Немац. Још један крилни фудбалер за ког је Бајерн заинтересован је Лајпцигов Тимо Вернер, такође Немац и репрезентативац. И то би могао да буде тандем крила који би носио Бајерн, уз Кингслија Комана и Сержа Гнабрија.

Чак је и Роберт Левандовски јавно изразио да би био врло задовољан ако би Сане потписао за Бајерн. Сигурно да га не би јавно коментарисао да прича није озбиљне природе.

"То је супер играч са сјајним квалитетима и великим потенцијалом. Видео сам већ много пута колико је добар. То је играч који би нас одмах учинио бољим, који би поправио тим. Ако неко дође, он би морао да нам помогне одмах, да нас поправи квалитетом. Нема се времена за развијање некога две године".

Сане је после одласка из Шалкеа у Сити одиграо 133 утакмице за Грађане за три године, дао је 39 голова и два пута је постао првак Енглеске.

Наравно да Гвардиола има добре контакте са Баварцима, био је тренер тог клуба, тако да ако буде пожелео да тргује, Бајерн има коме да се обрати. Карл Хајнц Румениге је недавно најавио да ће клуб кренути у потрагу за крилним играчима. Калум Хадсон Одои је био прва опцја, али је недавно доживео повреду Ахилове тетиве. И ту је Сане постао прва мета.

Сане зна да Гвардиола преферира Рахима Стерлинга, Бернарда Силву и Ријада Мареза, па би и њему одговарало да оде негде где би имао више места да игра. Санеов тренутни уговор истиче 2021. године, али упркос овоме шампион Енглеске се нада понуди од близу 100.000.000 евра. То може да буде проблематично јер Баварци не планирају да потроше више од 80.000.000 на било ког играча. Ако и Сане не буде показао жељу да пређе у Бајерн, онда би цела операција могла да буде јако тешка за Баварце.

Како било, Бајерн се дао у акцију, ради на довођењу Санеа, а ако буде расположен да плати довољно, Сити ће вероватно бити једнако расположен да га прода и да онда нађе замену која сигурно неће коштати толико. Све у свему - Бајерн и Лирој Сане делују као реална прича и то по више основа.

Баварци раде по том питању.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар