Sane i Bajern - realna priča...

Uli Henes potvrdio da postoje pregovori. . .

Fudbal 23.05.2019 | 23:40
Sane i Bajern - realna priča...
Nemački najozbiljniji mediji su izašli sa inforacijom: Bajern iz Minhena želi ovoga leta da kupi LirojaSanea iz Mančester Sitija.

Uli Henes je na sve to dodao ulje na vatru: "Radimo po tom pitanju", javno je istakao Henes. Dakle, više nije tajna da Bajern želi Sanea.

Bajern iz Minhena mora da proba da pojača ofanzivnu liniju. Do sada je obezbedio Benžamena Pavara iLukasa Ernandeza, a to su deganzivni igrači. Poslednji je stigao za rekordnih 80.000.000 evra. Sada je vreme da se Bajern baci na dovođenje ofanzivnih igrača, pre svega na potpisivanje krila, posle kraja ereArjena Robena Franka Riberija.

Sane upravo voli da igra na tim pozicijama gde je tandem "Roberi" oblikovao Bajern u prethodnoj dekadi. Sane se dovodio u vezu sa Bavarcima još pre dve godine, ali tada Bajern nije bio spreman da plati dovoljno za igrača koji bi često sedeo na klupi.

Sada će u pitanju biti veća cifra i to od osam brojeva. Pep Gvardiola zapravo želi da zadrži Sanea, ali ga muči to što on je doprinosi u napadu kako bi to Pep želeo, a Tajms je čak pisao da Španac želi da proda Nemca, tako da imamo oprečne informacije po tom pitanju. Siti se susreće i sa drastičnim kaznama zbog Finansijskog fer-pleja i moraće da prodaje nekog od igrača, a Sane koji nije imao ulogu startera bi mogao da bude upravo taj.

Bajernu se pored svega sviđa to što Sane može da igra na oba krila, ali i to što je Nemac. Još jedan krilni fudbaler za kog je Bajern zainteresovan je Lajpcigov Timo Verner, takođe Nemac i reprezentativac. I to bi mogao da bude tandem krila koji bi nosio Bajern, uz Kingslija Komana i Serža Gnabrija.

Čak je i Robert Levandovski javno izrazio da bi bio vrlo zadovoljan ako bi Sane potpisao za Bajern. Sigurno da ga ne bi javno komentarisao da priča nije ozbiljne prirode.

"To je super igrač sa sjajnim kvalitetima i velikim potencijalom. Video sam već mnogo puta koliko je dobar. To je igrač koji bi nas odmah učinio boljim, koji bi popravio tim. Ako neko dođe, on bi morao da nam pomogne odmah, da nas popravi kvalitetom. Nema se vremena za razvijanje nekoga dve godine".

Sane je posle odlaska iz Šalkea u Siti odigrao 133 utakmice za Građane za tri godine, dao je 39 golova i dva puta je postao prvak Engleske.

Naravno da Gvardiola ima dobre kontakte sa Bavarcima, bio je trener tog kluba, tako da ako bude poželeo da trguje, Bajern ima kome da se obrati. Karl Hajnc Rumenige je nedavno najavio da će klub krenuti u potragu za krilnim igračima. Kalum Hadson Odoi je bio prva opcja, ali je nedavno doživeo povredu Ahilove tetive. I tu je Sane postao prva meta.

Sane zna da Gvardiola preferira Rahima Sterlinga, Bernarda Silvu i Rijada Mareza, pa bi i njemu odgovaralo da ode negde gde bi imao više mesta da igra. Saneov trenutni ugovor ističe 2021. godine, ali uprkos ovome šampion Engleske se nada ponudi od blizu 100.000.000 evra. To može da bude problematično jer Bavarci ne planiraju da potroše više od 80.000.000 na bilo kog igrača. Ako i Sane ne bude pokazao želju da pređe u Bajern, onda bi cela operacija mogla da bude jako teška za Bavarce.

Kako bilo, Bajern se dao u akciju, radi na dovođenju Sanea, a ako bude raspoložen da plati dovoljno, Siti će verovatno biti jednako raspoložen da ga proda i da onda nađe zamenu koja sigurno neće koštati toliko. Sve u svemu - Bajern i Liroj Sane deluju kao realna priča i to po više osnova.

Bavarci rade po tom pitanju.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar