Везни ред Дортмунда за наредну сезону...

Аждаја од 260. 000. 000 евра! Ако ово профункционише. . .

Фудбал 23.05.2019 | 21:00
Везни ред Дортмунда за наредну сезону...
Само три дана пошто је сезоне у Немачкој завршена и након што је Борусија званично изгубила борбу за титулу са Бајерном, људи из Дортмунда почели су да склапају тим за наредну сезону и нови напад на неприкосновеног владара немачког фудбала. Прво је стигао Нико Шулц, репрезентативни леви бек који би требало да реши проблеме Лусијена Фавра по тој страни, а онда вероватна два кључна појачања за везни ред - Торган Азар и Јулијан Брант. Са њима двојицом, капитеном Марком Ројсом, суперталентованимЏејдоном Санчом и искусним "коректором" Акселом Вицелом, Немци констатују, биће то најкреативнији везни ред у Бундеслиги и један од најскупљих у Европи. 

Ако ћемо по Трансфермаркту њих петорица стају 260.000.000 евра и нема сумње да ће управо веза бити ударна песница Милионера наредне сезоне. 

► Аксел Вицел је староседелац у овом тиму. Има 30 година и тржишну вредност од око 40.000.000 евра. Његова улога биће од изузетног значаја. Нешто попут Фернандињове у Гвардиолином Ситију. Жила куцавица. Биће задужен да покрпи све што треба. Његова улога посебно ће бити важна у "мањим" утакмицама. За алтернативу ће имати Томаса Дилејнија.

► Торган Азар стигао је за 30.000.000 евра из Менхенгладбаха, али његова вредност је значајнио већа - око 45.000.000. Један од омиљених Фаврових играча. Иза себе нема баш блиставу сезону, али такав успео је да дође до "дабл-дабл" учинка - 10 голова и 11 асистенција. Играће по левом крилу уместо Рафаела Гереира. Са њим ће Борусија избалансирати бокове. Пошто је десно Санчо...  

► Џејдон Санчо... Највећи драгуљ Дортмунда и један од најспектакуларнијих играча данашњице. Вреди 80.000.000 евра по Трансфермракту, али када буде одлазио немојте се изненадити ако то буде нови светки рекорд у висини обештећења. Тек му је 19 година, а слови за једног од најбољи крилних нападача у Европи. Биће паклени тандем са Азаром, поготово што обојица воле да често мењају места...

► Срце везног реда представљаће као и протекле сезоне Марко Ројс. Њему је 29 година (вреди око 50.000.000) и ако га повреде мимоиђу Борусија ће се поново борити за титулу. Најважнији играч овог тима. Са 17 голова и 11 асистенција иза њега је најбоља сезона у каријери. Плејмејкер, стрелац, покретачко гориво. Све и свја у Дортмунду. 

► Ако се догоди да Ројс закаже ту ће бити Јулијан Брант да га одмени. Таквог играча Борусија до сада није имала. Марио Геце то није успевао да уради, а и прекомандован је, све више игра у шпицу. Брант је дошао за само 25.000.000 (откупна клаузула) и то је најбољи посао Милионера овог лета, пошто се не тако даво помињало да ће продужити уговор, а онда бисмо дошли до његове реалне цене - око 45.000.000. Може да игра лево у везном реду, лево крило, централног везног. Очекује седа ће бити "парњак" Ројсу у срцу везног реда. 

Када се све то овако фино посложи ова веза заиста делује моћно. Али шта ћемо са дефанзивом? Шпицем? Делује да је Борусији неопходан искусан и квалитетан штопер за велике ствари. И констатни Пако Алкасер. 

Шта ви кажете?

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар