Vezni red Dortmunda za narednu sezonu...

Aždaja od 260. 000. 000 evra! Ako ovo profunkcioniše. . .

Fudbal 23.05.2019 | 21:00
Vezni red Dortmunda za narednu sezonu...
Samo tri dana pošto je sezone u Nemačkoj završena i nakon što je Borusija zvanično izgubila borbu za titulu sa Bajernom, ljudi iz Dortmunda počeli su da sklapaju tim za narednu sezonu i novi napad na neprikosnovenog vladara nemačkog fudbala. Prvo je stigao Niko Šulc, reprezentativni levi bek koji bi trebalo da reši probleme Lusijena Favra po toj strani, a onda verovatna dva ključna pojačanja za vezni red - Torgan Azar i Julijan Brant. Sa njima dvojicom, kapitenom Markom Rojsom, supertalentovanimDžejdonom Sančom i iskusnim "korektorom" Akselom Vicelom, Nemci konstatuju, biće to najkreativniji vezni red u Bundesligi i jedan od najskupljih u Evropi. 

Ako ćemo po Transfermarktu njih petorica staju 260.000.000 evra i nema sumnje da će upravo veza biti udarna pesnica Milionera naredne sezone. 

► Aksel Vicel je starosedelac u ovom timu. Ima 30 godina i tržišnu vrednost od oko 40.000.000 evra. Njegova uloga biće od izuzetnog značaja. Nešto poput Fernandinjove u Gvardiolinom Sitiju. Žila kucavica. Biće zadužen da pokrpi sve što treba. Njegova uloga posebno će biti važna u "manjim" utakmicama. Za alternativu će imati Tomasa Dilejnija.

► Torgan Azar stigao je za 30.000.000 evra iz Menhengladbaha, ali njegova vrednost je značajnio veća - oko 45.000.000. Jedan od omiljenih Favrovih igrača. Iza sebe nema baš blistavu sezonu, ali takav uspeo je da dođe do "dabl-dabl" učinka - 10 golova i 11 asistencija. Igraće po levom krilu umesto Rafaela Gereira. Sa njim će Borusija izbalansirati bokove. Pošto je desno Sančo...  

► Džejdon Sančo... Najveći dragulj Dortmunda i jedan od najspektakularnijih igrača današnjice. Vredi 80.000.000 evra po Transfermraktu, ali kada bude odlazio nemojte se iznenaditi ako to bude novi svetki rekord u visini obeštećenja. Tek mu je 19 godina, a slovi za jednog od najbolji krilnih napadača u Evropi. Biće pakleni tandem sa Azarom, pogotovo što obojica vole da često menjaju mesta...

► Srce veznog reda predstavljaće kao i protekle sezone Marko Rojs. Njemu je 29 godina (vredi oko 50.000.000) i ako ga povrede mimoiđu Borusija će se ponovo boriti za titulu. Najvažniji igrač ovog tima. Sa 17 golova i 11 asistencija iza njega je najbolja sezona u karijeri. Plejmejker, strelac, pokretačko gorivo. Sve i svja u Dortmundu. 

► Ako se dogodi da Rojs zakaže tu će biti Julijan Brant da ga odmeni. Takvog igrača Borusija do sada nije imala. Mario Gece to nije uspevao da uradi, a i prekomandovan je, sve više igra u špicu. Brant je došao za samo 25.000.000 (otkupna klauzula) i to je najbolji posao Milionera ovog leta, pošto se ne tako davo pominjalo da će produžiti ugovor, a onda bismo došli do njegove realne cene - oko 45.000.000. Može da igra levo u veznom redu, levo krilo, centralnog veznog. Očekuje seda će biti "parnjak" Rojsu u srcu veznog reda. 

Kada se sve to ovako fino posloži ova veza zaista deluje moćno. Ali šta ćemo sa defanzivom? Špicem? Deluje da je Borusiji neophodan iskusan i kvalitetan štoper za velike stvari. I konstatni Pako Alkaser. 

Šta vi kažete?

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar