"Пеп иде у Јуве? И Недвед се смијао..."

Информације из Италије које су говориле да ће Пеп Гвардиола постати нови тренер Јувентуса су изгледа нетачне. . .

Фудбал 23.05.2019 | 20:20
"Пеп иде у Јуве? И Недвед се смијао..."
Пре неколико месеци Итаљом се пронела информација да ће Пеп Гвардиола постати тренер Јувентуса, ових дана је додатно "заживела" након што се Макс Алегри растао са тимом из Торина, а Манчестер сити не жели да буде део те приче!

Један од чланова руководства "грађана" Алберто Галаси рекао је да су те информације "пука измишљотина" и да Гвардиола остаје у Манчестеру.

"Био сам изненађен када сам чуо те информације. Он је наш тренер, жели да остане са нама. Чак ни њему није јасно зашто се не слушају његови деманти. Све су то неистине!",рекао је један од водећих људи Ситија за "Скај Италија.

Овај адвокат је казао да се претходних дана чак дописивао са Павелом Недведом, који има руководећу функцију у Јувентусу, чак и да су се обојица слатко насмејали информацијама да ће Пеп Гвардиола бити промовисан у Јувентусу.

"Знамо се дуго и разменили смо неколико порука преко WхатсАппа. Обојица смо се добро насмејали. Жао ми је навијачи Јувентуса, добићете другог тренера".

Сада је све јасније да Гвардиола неће променити средину током лета, чак иако клуб буде кажњен избацивањем из Лиге шампиона због кршења фер-плеја, пошто се Каталонац намерио да настави пројекат на "Етихаду" и да клубу донесе пехар Лиге шампиона.

Ове сезоне освојили су четири домаћа трофеја (Лига Куп, ФА Куп, Комјунити шилд и Премијер лигу), али ће их увек "жуљати" међународна сцена на којој немају успеха.

Управо то мучи и Јувентус, који је осам година шампион Италије, али никако не успева да успостави и доминацију на "старом континенту", тако да је њихова жеља да доведу тренера који може у томе да им помогне. 

Занимљиво, ако не рачунамо Гвардиолу, до сада се нису доводили у везу са тренерима који су освајали Лигу шампиона пошто су "први пикови" наводно Маурицио Сари и Симоне Инзаги.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар