"Pep ide u Juve? I Nedved se smijao..."

Informacije iz Italije koje su govorile da će Pep Gvardiola postati novi trener Juventusa su izgleda netačne. . .

Fudbal 23.05.2019 | 20:20
"Pep ide u Juve? I Nedved se smijao..."
Pre nekoliko meseci Italjom se pronela informacija da će Pep Gvardiola postati trener Juventusa, ovih dana je dodatno "zaživela" nakon što se Maks Alegri rastao sa timom iz Torina, a Mančester siti ne želi da bude deo te priče!

Jedan od članova rukovodstva "građana" Alberto Galasi rekao je da su te informacije "puka izmišljotina" i da Gvardiola ostaje u Mančesteru.

"Bio sam iznenađen kada sam čuo te informacije. On je naš trener, želi da ostane sa nama. Čak ni njemu nije jasno zašto se ne slušaju njegovi demanti. Sve su to neistine!",rekao je jedan od vodećih ljudi Sitija za "Skaj Italija.

Ovaj advokat je kazao da se prethodnih dana čak dopisivao sa Pavelom Nedvedom, koji ima rukovodeću funkciju u Juventusu, čak i da su se obojica slatko nasmejali informacijama da će Pep Gvardiola biti promovisan u Juventusu.

"Znamo se dugo i razmenili smo nekoliko poruka preko WhatsAppa. Obojica smo se dobro nasmejali. Žao mi je navijači Juventusa, dobićete drugog trenera".

Sada je sve jasnije da Gvardiola neće promeniti sredinu tokom leta, čak iako klub bude kažnjen izbacivanjem iz Lige šampiona zbog kršenja fer-pleja, pošto se Katalonac namerio da nastavi projekat na "Etihadu" i da klubu donese pehar Lige šampiona.

Ove sezone osvojili su četiri domaća trofeja (Liga Kup, FA Kup, Komjuniti šild i Premijer ligu), ali će ih uvek "žuljati" međunarodna scena na kojoj nemaju uspeha.

Upravo to muči i Juventus, koji je osam godina šampion Italije, ali nikako ne uspeva da uspostavi i dominaciju na "starom kontinentu", tako da je njihova želja da dovedu trenera koji može u tome da im pomogne. 

Zanimljivo, ako ne računamo Gvardiolu, do sada se nisu dovodili u vezu sa trenerima koji su osvajali Ligu šampiona pošto su "prvi pikovi" navodno Mauricio Sari i Simone Inzagi.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar