Све је дужи ред за Грујића: Жели га и Вердер!

Бундеслига је изгледа судбина српског везисте!

Фудбал 23.05.2019 | 19:01
Све је дужи ред за Грујића: Жели га и Вердер!
Сезона на позајмици у Херти се испоставила као пун погодак за Марка Грујића.

Српски везиста је у Берлину потпуно рехабилитовао каријеру после две године стагнирања у Енглеској и вратио се ниво игара из Црвене звезде због којих га је купио Ливерпул. Да није било проблема са ситнијим повредама, утисак о Грујићевој сезони у Немачкој би био одличан уместо врло доброг.

Да је Грујићева каријера у успону говори и интересовање клубова за следећу сзеона. Позајмица из Ливерпула му истиче, а Херта би врло радо да је настави. Или да га откупи ако се створе услови за то...

Грујићев уговор са Ливерпулом траје до 2023. године, а локални Ехо је недавно писао да Редси од продаје играча са позајмица могу да очекују око 100.000.000 фунти у летњем прелазном року. Грујић је ту највреднији играч пошто га Ливерпул неће продати испод 25.000.000 евра.

То је много за Херту, али и остале заинтересоване клубове међу којима су Ајнтрахт из Франкфурта, али и Вердер из Бремена, пишу данас немачки медији. Клуб са севера Немачке је загризао за Грујића, али се попут Херте и Ајнтрахта нада позајмици. Оно што би њима могло да иде у прилог је млади немачки тренерФлоријан Кофелт којег Јирген Клоп изузетно цени. После смене Хертиног тренера Пала Дардаја и доласка хрватског стручњака Антеа Човића, Клоп више није убеђен да је Херта право место за даљи развој Грујића.

За разлику од Кофелтовог пројекта у Бремену. Малди Вердеров стручњак је најавио промену основне формације за следећу сезону и открио да ће Вердер играти са две „шестице“ што би за Грујића била идеална варијанта. Такође, пише се и да Вердер жели Грујића на двогодишњу позајмицу што довољно говори о плановима које има са њим.

Српски везиста се тренутно налази са Хертом на турнеји по Северној Америци после које следи одмор, а онда и разговор са Јиргеном Клопом. После тога би требало да буде познато коју опцију су изабрали Ливерпул и Грујић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар