Sve je duži red za Grujića: Želi ga i Verder!

Bundesliga je izgleda sudbina srpskog veziste!

Fudbal 23.05.2019 | 19:01
Sve je duži red za Grujića: Želi ga i Verder!
Sezona na pozajmici u Herti se ispostavila kao pun pogodak za Marka Grujića.

Srpski vezista je u Berlinu potpuno rehabilitovao karijeru posle dve godine stagniranja u Engleskoj i vratio se nivo igara iz Crvene zvezde zbog kojih ga je kupio Liverpul. Da nije bilo problema sa sitnijim povredama, utisak o Grujićevoj sezoni u Nemačkoj bi bio odličan umesto vrlo dobrog.

Da je Grujićeva karijera u usponu govori i interesovanje klubova za sledeću szeona. Pozajmica iz Liverpula mu ističe, a Herta bi vrlo rado da je nastavi. Ili da ga otkupi ako se stvore uslovi za to...

Grujićev ugovor sa Liverpulom traje do 2023. godine, a lokalni Eho je nedavno pisao da Redsi od prodaje igrača sa pozajmica mogu da očekuju oko 100.000.000 funti u letnjem prelaznom roku. Grujić je tu najvredniji igrač pošto ga Liverpul neće prodati ispod 25.000.000 evra.

To je mnogo za Hertu, ali i ostale zainteresovane klubove među kojima su Ajntraht iz Frankfurta, ali i Verder iz Bremena, pišu danas nemački mediji. Klub sa severa Nemačke je zagrizao za Grujića, ali se poput Herte i Ajntrahta nada pozajmici. Ono što bi njima moglo da ide u prilog je mladi nemački trenerFlorijan Kofelt kojeg Jirgen Klop izuzetno ceni. Posle smene Hertinog trenera Pala Dardaja i dolaska hrvatskog stručnjaka Antea Čovića, Klop više nije ubeđen da je Herta pravo mesto za dalji razvoj Grujića.

Za razliku od Kofeltovog projekta u Bremenu. Maldi Verderov stručnjak je najavio promenu osnovne formacije za sledeću sezonu i otkrio da će Verder igrati sa dve „šestice“ što bi za Grujića bila idealna varijanta. Takođe, piše se i da Verder želi Grujića na dvogodišnju pozajmicu što dovoljno govori o planovima koje ima sa njim.

Srpski vezista se trenutno nalazi sa Hertom na turneji po Severnoj Americi posle koje sledi odmor, a onda i razgovor sa Jirgenom Klopom. Posle toga bi trebalo da bude poznato koju opciju su izabrali Liverpul i Grujić.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar