Одложена одлука о лиценцама за ПЛ БиХ!

Другостепена комисија за лиценцирање ФСБиХ, пролонгирала је одлуку о лиценцама до понедјељка, након што су жалбе на одлуке Првостепене комисије упутили Слобода, Челик, Крупа и Жељезничар.

Фудбал 23.05.2019 | 16:58
Одложена одлука о лиценцама за ПЛ БиХ!
Миодраг Росић, потпредсједник Другостепене комисије за лиценцирање у Фудбалском савезу Босне и Херцеговине, изјавио је за "Радио Сарајево", да су на данашњој сједници дуго размарали све жалбе клубова, укључујући Жељезничар, Челик, Слободу, Крупу, те да су донијели одлуку да све пролонгирају.

"Одлуке су ковертиране и ништа вам више прије понедјељка не могу рећи", додао је Росић, а преносе сарајевски медији. 

Међутим, агенција "Фена" објавила је, да је Другостепена комисија Фудбалског савеза Босне и Херцеговине, на данашњој сједници, преиначила одлуку Првостепене комисије и издала тузланској Слободи лиценцу за наступ у Премијер лиги БиХ наредне сезоне.

Тузлаци су, према ријечима секретара Екрема Ибрића, измирили све обавезе које су пред њих постављење у задатом року, а незванично се спомиње да су измирени дугови према играчима и Пореској управи у износу од око 120.000 марака.

"Све што се овог пута постављало као проблем за добијање лиценце, није ништа у поређењу са бројношћу и висином дуговања приликом добијања лиценце за прошлу сезону. Практично, све ово сада мање је било од проблема за једног играча прошле", рекао је директор Слободе, Здено Јурић, за "Фену".

Ивица Ђогић је предсједник Другостепене комисије ФС БиХ, док су потпредсједници Миодраг Росић и Маид Делић. Додатна три члана су Мидхат Хоџић, Славен Петрић и Драган Комадина.

Треба рећи да је претходна управа, на челу са предсједником Сенадом Мујкановићем, ријешила доста заосталих дуговања, међу којима је највећи био за бившег члана управе, а садашњег члана Скупштине Слободе, Фуада Бараковића, коме се на име позајмица дуговало више од 300.000 КМ.

"С Бараковићем смо све ријешили споразумно, тако да му је исплаћено око 100.000 КМ, док је Слободи опростио остатак дуга од 206.000 марака. Обавезе према њему измирене су захваљујући средствима од трансфера Дарка Тодоровића у Ред Бул Салцбург и треба рећи да је то урађено за вријеме бивше, а не садашње управе Слободе", изјавио је Мујкановић.

Слобода је овог пута одустала од тражења лиценце за наступ у међународним такмичењима, с обзиром на то да по пласману није изборила право наступа у квалификацијама за Лигу Европе.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар