Ништа од полуфинала за Нину Стојановић!

Српска тенисерка на WТА турниру у Нирнбергу дозволила преокрет Румунки, Кирстеи.  

Тенис 23.05.2019 | 16:37
Ништа од полуфинала за Нину Стојановић!
Кирстеа преокренула, Нина без полуфинала. Српска тенисерка, Нина Стојановић, није успела да се пласира у полуфинале турнира у Нирнбергу.

Нина Стојановић одлично је почела четвртфинални меч турнира у Нинбергу, али је њена ривалка Сорана Кирстеа успела да преокрене резултат и на крају добије меч.

Српска тенисерка решила је први сет у своју корист резултатом 6:4, али је искуснија Румунка потом добила два у низу - 6:4, 6:2.

Иако је Нина Стојановић забележила сјајан резултат на турниру WТА серије 250, она неће направити скок на новој листи најбољих тенисерки света, јер је бранила велики број бодова освојених прошле сезоне у овом периоду.

Кирстеа, некада 21. играчица са WТА листе, сада на 93. месту, у полуфиналу у Нирнбергу играће са победницом меча Јулија Путинцева - Ана Лена Фриндсам.

Није Нина Стојановић имала снаге за још један велики меч и резултат на WТА турниру у Нирнбергу (шљакаста подлога на отвореном, наградни фонд 250.000 евра) након што се кроз квалификације пробила све до четврфинала главног жреба.

Пошто је прво победила фаворизоване Алисон Риске и Сару Сорибес Торно, српска тенисерка је дана имала лепу прилику да савлада и Сорану Кирстеу. Наша Дејвис куп репрезентативка је узела први сет, у другом је водила 3:2 и сервирала, али је онда дозволила рибрејк и брејк након чега је кренуоп преокрет и победа Румунке резултатом 4:6, 6:4 и 6:4.

Стојановићева, која је тренутно 247. на свету је продором међу осам најбољих у Немачкој зарадила  4.980 евра и 60 WТА поена те би требала да се нађе на прагу уласка у Топ 200. Њен најбољи пласман у каријери је 121. место до којег се пробила пре две године.

Сорана Кирстеа, тренутно 93. рекет света и једна од најбољих пријатељица Ане Ивановић ће се за продор у финале борити  са победницом меча између Казахстанке Јулије Путинцеве и Немице Ана-Лене Фридсман.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

ФОТО: Схуттерстоцк

Коментари / 0

Оставите коментар