Ništa od polufinala za Ninu Stojanović!

Srpska teniserka na WTA turniru u Nirnbergu dozvolila preokret Rumunki, Kirstei.  

Tenis 23.05.2019 | 16:37
Ništa od polufinala za Ninu Stojanović!
Kirstea preokrenula, Nina bez polufinala. Srpska teniserka, Nina Stojanović, nije uspela da se plasira u polufinale turnira u Nirnbergu.

Nina Stojanović odlično je počela četvrtfinalni meč turnira u Ninbergu, ali je njena rivalka Sorana Kirstea uspela da preokrene rezultat i na kraju dobije meč.

Srpska teniserka rešila je prvi set u svoju korist rezultatom 6:4, ali je iskusnija Rumunka potom dobila dva u nizu - 6:4, 6:2.

Iako je Nina Stojanović zabeležila sjajan rezultat na turniru WTA serije 250, ona neće napraviti skok na novoj listi najboljih teniserki sveta, jer je branila veliki broj bodova osvojenih prošle sezone u ovom periodu.

Kirstea, nekada 21. igračica sa WTA liste, sada na 93. mestu, u polufinalu u Nirnbergu igraće sa pobednicom meča Julija Putinceva - Ana Lena Frindsam.

Nije Nina Stojanović imala snage za još jedan veliki meč i rezultat na WTA turniru u Nirnbergu (šljakasta podloga na otvorenom, nagradni fond 250.000 evra) nakon što se kroz kvalifikacije probila sve do četvrfinala glavnog žreba.

Pošto je prvo pobedila favorizovane Alison Riske i Saru Soribes Torno, srpska teniserka je dana imala lepu priliku da savlada i Soranu Kirsteu. Naša Dejvis kup reprezentativka je uzela prvi set, u drugom je vodila 3:2 i servirala, ali je onda dozvolila ribrejk i brejk nakon čega je krenuop preokret i pobeda Rumunke rezultatom 4:6, 6:4 i 6:4.

Stojanovićeva, koja je trenutno 247. na svetu je prodorom među osam najboljih u Nemačkoj zaradila  4.980 evra i 60 WTA poena te bi trebala da se nađe na pragu ulaska u Top 200. Njen najbolji plasman u karijeri je 121. mesto do kojeg se probila pre dve godine.

Sorana Kirstea, trenutno 93. reket sveta i jedna od najboljih prijateljica Ane Ivanović će se za prodor u finale boriti  sa pobednicom meča između Kazahstanke Julije Putinceve i Nemice Ana-Lene Fridsman.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

FOTO: Shutterstock

Komentari / 0

Ostavite komentar