Вучић и Шредер о бомбардовању

На конференцији WОРЛД МИНДС, која је данас окупља у Београду водеће свјетске иноваторе, научнке, бизнис лидере и умјетнике, и току је разговор предсједника Србије Алекснадра Вучића и бившег њемачког канцелара Герхарда Шредера о геополитичким питањима и бомбардовању Србије.

Србија 23.05.2019 | 15:12
Вучић и Шредер о бомбардовању
Вучић је на питање директора Рингиера Марка Валдера каква су његова сјећања на период бомбардовања, рекао да је то свакако била лоша одлука и поручио да морамо да опростимо, али да не можемо да заборавимо.

"Било би лако да критикујем Шредера и да кажем да је то била лоша одлука. Много цивила је погинуло у НАТО бомбардовању, недужних људи. Морамо да опростимо, не можемо да заборавимо, али морамо да наставимо. Морамо да креирамо економски успешну земљу. Желимо сви да видимо напредак, а и ви Марк знате да бројке показују да економски одлицно напредујемо", казао је српски предсједник, преноси Блиц.

На питање за бившег њемачког канцелара да је прошло 20 година од НАТО бомбардовања и шта их је навело на ту акцију против Србије, Шредер је рекао да је то било врло емитивна одлука.

"Прво је била донијета одлука поводом Ирака, морали смо да одлучимо да ли учествовати, или не. Друга тешка одлука је била то што смо морали да се прихватимо интервенције у Авганистану. Заједно са НАТО партнерима смо морали да одлучимо о нападу на Србију. То је била веома емотивна одлука, али морали смо да одлучимо да учествујемо у бомбардовању након разматрања цијеле ситуације на Косову", рекао је Шредер.

Добели је најављујући овај разговор рекао да учествују "три геополитичка мастермајнда" - Вучића, Шредера и директор Рингиера Марка Валдер.

Организатор конференције WОРЛД МИНДС је рекао да не треба заборавити да су прије 20 година Београд и Србија бомбардовани и да је то имало велики утицај на земљу.

Такође, земља се налази између Истока и Запада и да је зато јако тешко њом управљати, додао је он.

"Али, српска влада је ступила у контакт са нама и ми смо се заљубили у Србију и Београд", рекао је Добели најављујући разговор о геополитици, уз један забаван клип.

Иначе, званични програм је почео емитовањем кратког анимираног филма Ма''агалим, након чега је оснивач организације "Wорлд миндс" Добели поздравио публику на српском.

Захвалио је на гостопримству, уз опаску да је "толико српског научио за сада", и заслужио аплауз присутних.

(Тањуг)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Е

23.05.2019 13:31

Да, да, јако емотивна одлука. После толико времена дочекали сте да нас поново бомбардујете. Знам, није било краја вашој срећи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.05.2019 19:02

Нико напита ста је узрок бомбардовања. То је требало судити ономе ко је довео својом политиком до бомбардовања.

Name

ре

23.05.2019 13:34

Србија је сад под Руском цизмом."Хвала"АВ .Напредујемо 2 корака напријед 3 назад .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

23.05.2019 15:01

Срамота ме ко представља нас Србе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лицемјерство

23.05.2019 20:14

Ово је понижавајуће и тужно прочитати, јер смо заиста ниско пали, захваљујући својим вођама. Некадашњи слободарски народ, у ситуацији да се малтене правда и извињава својим непријатељима. За њих је то био емотивни моменат, што је страшно. Ово је врхунац лицемјерства.

Name

Глас

23.05.2019 16:55

Нема опроста никада и ником.Знас ти то Вуцицу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Јаффа

23.05.2019 20:37

А мене ко све за себе тврди да је Србин.

ОДГОВОРИТЕ