Vučić i Šreder o bombardovanju

Na konferenciji WORLD MINDS, koja je danas okuplja u Beogradu vodeće svjetske inovatore, naučnke, biznis lidere i umjetnike, i toku je razgovor predsjednika Srbije Aleksnadra Vučića i bivšeg njemačkog kancelara Gerharda Šredera o geopolitičkim pitanjima i bombardovanju Srbije.

Srbija 23.05.2019 | 15:12
Vučić i Šreder o bombardovanju
Vučić je na pitanje direktora Ringiera Marka Valdera kakva su njegova sjećanja na period bombardovanja, rekao da je to svakako bila loša odluka i poručio da moramo da oprostimo, ali da ne možemo da zaboravimo.

"Bilo bi lako da kritikujem Šredera i da kažem da je to bila loša odluka. Mnogo civila je poginulo u NATO bombardovanju, nedužnih ljudi. Moramo da oprostimo, ne možemo da zaboravimo, ali moramo da nastavimo. Moramo da kreiramo ekonomski uspešnu zemlju. Želimo svi da vidimo napredak, a i vi Mark znate da brojke pokazuju da ekonomski odlicno napredujemo", kazao je srpski predsjednik, prenosi Blic.

Na pitanje za bivšeg njemačkog kancelara da je prošlo 20 godina od NATO bombardovanja i šta ih je navelo na tu akciju protiv Srbije, Šreder je rekao da je to bilo vrlo emitivna odluka.

"Prvo je bila donijeta odluka povodom Iraka, morali smo da odlučimo da li učestvovati, ili ne. Druga teška odluka je bila to što smo morali da se prihvatimo intervencije u Avganistanu. Zajedno sa NATO partnerima smo morali da odlučimo o napadu na Srbiju. To je bila veoma emotivna odluka, ali morali smo da odlučimo da učestvujemo u bombardovanju nakon razmatranja cijele situacije na Kosovu", rekao je Šreder.

Dobeli je najavljujući ovaj razgovor rekao da učestvuju "tri geopolitička mastermajnda" - Vučića, Šredera i direktor Ringiera Marka Valder.

Organizator konferencije WORLD MINDS je rekao da ne treba zaboraviti da su prije 20 godina Beograd i Srbija bombardovani i da je to imalo veliki uticaj na zemlju.

Takođe, zemlja se nalazi između Istoka i Zapada i da je zato jako teško njom upravljati, dodao je on.

"Ali, srpska vlada je stupila u kontakt sa nama i mi smo se zaljubili u Srbiju i Beograd", rekao je Dobeli najavljujući razgovor o geopolitici, uz jedan zabavan klip.

Inače, zvanični program je počeo emitovanjem kratkog animiranog filma Ma''agalim, nakon čega je osnivač organizacije "World minds" Dobeli pozdravio publiku na srpskom.

Zahvalio je na gostoprimstvu, uz opasku da je "toliko srpskog naučio za sada", i zaslužio aplauz prisutnih.

(Tanjug)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Е

23.05.2019 13:31

Да, да, јако емотивна одлука. После толико времена дочекали сте да нас поново бомбардујете. Знам, није било краја вашој срећи.

ODGOVORITE
Name

Re

23.05.2019 19:02

Niko napita sta je uzrok bombardovanja. To je trebalo suditi onome ko je doveo svojom politikom do bombardovanja.

Name

re

23.05.2019 13:34

Srbija je sad pod Ruskom cizmom."Hvala"AV .Napredujemo 2 koraka naprijed 3 nazad .

ODGOVORITE
Name

Jaffa

23.05.2019 15:01

Sramota me ko predstavlja nas Srbe!

ODGOVORITE
Name

Licemjerstvo

23.05.2019 20:14

Ovo je ponižavajuće i tužno pročitati, jer smo zaista nisko pali, zahvaljujući svojim vođama. Nekadašnji slobodarski narod, u situaciji da se maltene pravda i izvinjava svojim neprijateljima. Za njih je to bio emotivni momenat, što je strašno. Ovo je vrhunac licemjerstva.

Name

Glas

23.05.2019 16:55

Nema oprosta nikada i nikom.Znas ti to Vucicu!

ODGOVORITE
Name

re Jaffa

23.05.2019 20:37

A mene ko sve za sebe tvrdi da je Srbin.

ODGOVORITE