Ђере: Циљ у 2019. години - мјесто у топ 20!

И још један трофеј! Српски тенисер жели да на Ролан Гаросу игра без притиска и оствари најбољи резултат, а има и дугорочне планове.

Тенис 23.05.2019 | 15:17
Ђере: Циљ у 2019. години - мјесто у топ 20!
Ласло Ђере следеће недеље пети пут у каријери играће на Ролан Гаросу. За разлику од претходних наступа, ове године у Париз стиже са најбољим ренкингом, али и великим самопоуздањем након што је у Рио де Жанеиру, баш на шљаци, освојио своју прву АТП титулу.

Српски тенисер одлучио је да одмори недељу пред други гренд слем сезоне и не учествује ни на једном турниру.

"Пријавио сам наступ у Женеви, али сам одустао у последњем тренутку, јер мислим да сам добро одиграо последњих недеља и желим одморам да дочекам Ролан Гарос. Немам неки нарочити притисак. Желим да будем опуштен, без тензије и одиграм као на сваком другом турниру", поручио је у разговору за "Спортски журнал" Ђере.

НОВАК ИЛИ РАФА

Ласло Ђере издвојио је и фаворите предстојећег Ролан Гароса. "Као и увек - Новак Ђоковић и Рафаел Надал. Обојица играју јако добро. Ноле је освојио Мадрид, потом је играо против Рафе финале у Риму. Мислим да ћемо победника и ове године тражити између њих двојице и не верујем да ће бити изненађења", рекао је Ђере.

До сада најбољи резултат у Паризу му је два пута прво коло у главном жребу, укључујући и прошле године где га је зауставио Мартин Клижан, док је два пута заустављен у квалификацијама.

"Нисам увек добро играо на Ролан Гаросу, али мислим да је коначно дошло време да се и то промени и да остварим добар резултат", рекао је тренутно 34. тенисер света.

Ђере размишља и даље од Париза. Већ је направио план.

"Пријавио сам турнире на трави - Штутгарт, Хале, Истборн и Вимблдон, али видећу још да ли ћу на свима играти, то ће зависити од резултата. Преко лета ћу највероватније играти на шљаци у Европи, а онда следи одлазак у САД".

Ђере напомиње да је у плану и наступ за Дејвис куп репрезентацију Србије на завршном турниру у Мадриду у новембру и истиче да ће се врло радо одазвати селектору Ненаду Зимоњићу уколико заслужи позив.

У 2019. има јасно зацртан циљ.

"Желим да завршим сезону међу 20 најбољих на АТП листи и да освојим још један турнир. Не мора на шљаци, може и на трави или бетону", навео је Ласло Ђере.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар