РГ: Олга није успјела!

Олга Даниловић заустављена је у квалификацијама за Ролан Гарос.  

Тенис 23.05.2019 | 14:16
РГ: Олга није успјела!
Млада српска тенисерка Олга Даниловић неће играти ове године на Ролан Гаросу.

Она је претрпела пораз у другом колу квалификација.

Даниловићева је прошла прву рунду, победивши Сабину Шарипову из Узбекистана, али ју је онда зауставила Георгина Гарсија Перез.

Тенисерка из Шпаније, која је 179. на WТА листи, 55. места лошије пласирана од српске играчице, славила је резултатом 2:1, по сетовима 6:4, 2:6, 6:2.

Даниловићева је у одлучујућем трећем сету прва направила брејк (2:1), али је потом Гарсија Перез у потпуности преузела иницијативу и преокренула резултат, јер јој је чак три пута одузела сервис.

Играчица из Шпаније обезбедила је пласман у финалну рунду квалификација за Ролан Гарос, где ће јој ривалка бити Антонија Лотнер из Немачке.

Ролан Гарос, други гренд слем сезоне стартује 26. маја у Паризу, а Олга Даниловић била је једина српска представница у женској конкуренцији у квалификацијама, док је код мушкараца у борби за пласман у главни жреб остао само Виктор Троицки. Он ће се у финалној рунди квалификација борити са домаћим играчем Александром Милером.

Олга Даниловић је и у Паризу наставила са прилично слабим резултатима које "постиже" у последње време.

Након што се у три сета изборила за право да игра друго од три кола квалифкација за главни жреб Ролан Гароса, данас је такође у три сета доживела пораз. Боља од ње након велике борбе која је трајала сат и 51 минут, с резултатом 6:4, 2:6 и 6:2 била је 105. тенсиерка света, Шпанкиња Хеорхина Гарсија Перез.

Био је ово меч који је могао да оде и на другу страну што показује и велики број брејк-прилика. Тако је победница искористила четири од 10, а наша репрезентативка само три од чак 13!. Управо та лоша конверзија прилика да се одузме сервис гем девојци из Барселоне је преломила.

Даниловићева, ако ништа из ова два меча која је одиграла у Паризу показала је позитиван помак, нешто бољу игру него у протеко време и само је мало недостајало да веже две победе. Гарсија Перез ће се сутра за част и срећу да игра у главном жребу Ролан Гароса, што доноси 46.000 евра и 10 WТА поена, борити са 22-годишњом Немицом Антониом Лотнер, тренутно 149. рекетом света.

Олгин пораз у квалификацијама уједно значи да ће Србија имати највероватније само две представнице међу 128 играчица главног жреба у синглу на другом гренд слему сезоне, Александру Крунић и Ивану Јоровић.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар