RG: Olga nije uspjela!

Olga Danilović zaustavljena je u kvalifikacijama za Rolan Garos.  

Tenis 23.05.2019 | 14:16
RG: Olga nije uspjela!
Mlada srpska teniserka Olga Danilović neće igrati ove godine na Rolan Garosu.

Ona je pretrpela poraz u drugom kolu kvalifikacija.

Danilovićeva je prošla prvu rundu, pobedivši Sabinu Šaripovu iz Uzbekistana, ali ju je onda zaustavila Georgina Garsija Perez.

Teniserka iz Španije, koja je 179. na WTA listi, 55. mesta lošije plasirana od srpske igračice, slavila je rezultatom 2:1, po setovima 6:4, 2:6, 6:2.

Danilovićeva je u odlučujućem trećem setu prva napravila brejk (2:1), ali je potom Garsija Perez u potpunosti preuzela inicijativu i preokrenula rezultat, jer joj je čak tri puta oduzela servis.

Igračica iz Španije obezbedila je plasman u finalnu rundu kvalifikacija za Rolan Garos, gde će joj rivalka biti Antonija Lotner iz Nemačke.

Rolan Garos, drugi grend slem sezone startuje 26. maja u Parizu, a Olga Danilović bila je jedina srpska predstavnica u ženskoj konkurenciji u kvalifikacijama, dok je kod muškaraca u borbi za plasman u glavni žreb ostao samo Viktor Troicki. On će se u finalnoj rundi kvalifikacija boriti sa domaćim igračem Aleksandrom Milerom.

Olga Danilović je i u Parizu nastavila sa prilično slabim rezultatima koje "postiže" u poslednje vreme.

Nakon što se u tri seta izborila za pravo da igra drugo od tri kola kvalifkacija za glavni žreb Rolan Garosa, danas je takođe u tri seta doživela poraz. Bolja od nje nakon velike borbe koja je trajala sat i 51 minut, s rezultatom 6:4, 2:6 i 6:2 bila je 105. tensierka sveta, Špankinja Heorhina Garsija Perez.

Bio je ovo meč koji je mogao da ode i na drugu stranu što pokazuje i veliki broj brejk-prilika. Tako je pobednica iskoristila četiri od 10, a naša reprezentativka samo tri od čak 13!. Upravo ta loša konverzija prilika da se oduzme servis gem devojci iz Barselone je prelomila.

Danilovićeva, ako ništa iz ova dva meča koja je odigrala u Parizu pokazala je pozitivan pomak, nešto bolju igru nego u proteko vreme i samo je malo nedostajalo da veže dve pobede. Garsija Perez će se sutra za čast i sreću da igra u glavnom žrebu Rolan Garosa, što donosi 46.000 evra i 10 WTA poena, boriti sa 22-godišnjom Nemicom Antoniom Lotner, trenutno 149. reketom sveta.

Olgin poraz u kvalifikacijama ujedno znači da će Srbija imati najverovatnije samo dve predstavnice među 128 igračica glavnog žreba u singlu na drugom grend slemu sezone, Aleksandru Krunić i Ivanu Jorović.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar