Посланик подноси апелацију УСРС

Посланик у клубу СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Небојша Вукановић најавио је данас да ће Уставном суду Републике Српске упутити апелацију јер му предсједник Скупштине града Драгослав Бањак није дозволио да присуствује сједници локалног парламента, јер би тиме прекршио пословник о раду овог законодавног тијела.

Република Српска 23.05.2019 | 12:25
Посланик подноси апелацију УСРС
Вукановић је истакао да је до неуставне измјене пословника дошло у новембру 2018. године, када је он постао народни посланик, чиме је послије више од 20 година народним посланицима онемогућено да присуствују сједницама локалне скупштине уколико нису позвани.

"Једино постоји случај да скупштинска већина и градоначелник, преко колегијума, упути позив посланицима да они присуствују сједници. То значи да ова скупштинска већина никада неће позвати мене и остале опозиционе посланике да присуствујемо сједницама", навео је Вукановић.



Он је казао да је ријеч о недемократској пракси, а да је на скупштини, као гост и народни посланик, желио да говори о дугорочном кредитном задужењу града од 5,5 милиона КМ, за које сматра да је непотребно.

Вукановић је прије почетка сједнице тражио објашњење од Бањка, који му је том приликом појаснио да само ради по пословнику, а да, уколико сматра да су његова права нарушена, њихову заштиту потражи на вишим инстанцама судске власти, што је и Вукановић најавио.

(Требињеливе)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Робин Худ

23.05.2019 10:38

Е мој Вукане.....па јасно је да раде шта "им воља",тј.што им се прохтије: "Министарство финансија РС-а, на чијем се челу налазио Зоран Тегелтија, у прошлој години је на отпремнине потрошило 27.033 КМ, а ти расходи се, како је наведено у ревизорском извјештају овог министарства, односе на отпремнине за четири радника који су у току 2018. стекли услове за одлазак у пензију. „Посебним колективним уговором за запослене у органима управе Републике Српске дефинисано је да се отпремнина обрачунава у висини три просјечне плате запосленог исплаћене у последња три мјесеца прије престанка радног односа“, наведено је у ревизорском извјештају. прошле године су у Министарству финансија поново запослена три пензионисана радника и то бивши помоћници министра Миле Баника и Душанка Ступар те радница Мира Страживук. Баника је добио позицију савјетника Зорана Тегелтије, са Душанком Ступар је потписан уговор о дјелу како би наставила да ради у тиму задуженом за арбитражни поступак са Навееном Аггарwаллом, док је Мира Страживук, такође ангажована у Министарству финансија РС. Мандат савјетника везан је за мандат министра, тако да је Баники и Ступаревој тај мандат истекао, а у Министарству финансија су раније рекли да је Мира Страживук ангажована до 30. новембра 2018. године."...???? Елем,јбг. И ово је дио бахатости оних који "нас као воде..." лопов до лопова кога ће "његова светост"патријарх...."благословити" и заједно с њима једног дана "Уз Божији помоћ" одговарати за све зло што су овом народу и помислили,а камо ли учинили.....све се пише,дрва за ломачу су припремљена.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТИТО

23.05.2019 15:18

ЗИВЕО ВУКАНЕ ДЕРИ ФАСИСТЕ И КРИМИНАЛЦЕ

Name

ре

23.05.2019 20:25

Овај ћалави који Вукану нешто објашња је типичан пример бирокрте и човека без савести, кога се не дотиче живот народа нити било кога, он је залегао на државне јасне и може бити смак света њему ништа не може бити, таквих је више од 90% у скупштини.

Name

Харе

23.05.2019 10:39

Снимак Тегелтије хттпс://www.6yка.цом/новости/зурнал-објавио-видео-снимак-милана-тегелтије-са-актерима-аферевидео?фбцлид=ИwАР15Тсдртл1yГПуXГГ_95еЕ2тВ2А85т6цАтЕ4аq_л8в_цтДWдХмб_Н8QQцс

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

23.05.2019 11:08

Тоооооо!!!!!

Name

ТР

23.05.2019 11:20

БАЊАК др. ГЕОЛОГИЈЕ СЕ ЗОВЕ А ОН ЈЕ ПОТРЧКО ЋУРИЋА ГРАДОНАЧЕЛНИК СА НЕВАЖЕЋОМ ДИПЛОМОМ ИЗ ГАРАЖА У ГАЦКУ пословна школа. НЕМА УВИДА У ПАРЕ ЗЕТ И ШИРА ПАС И КУРВА ПЕТРОВИЋ И ТАМИНЏИЈА УЛАЖУ НА ЕЛОКДИРАНУ БРАВАРИЈУ. ШТО СУ РАДНИЦИ,, ХЕТ,, НА ПРИНУДНОМ ОДМОРУ, БОЛОВАЊУ. ДАМЕ НЕ ШЕТАЈУ ГАРДЕРОБУ ИЗ СЕКЕХЕНДА

Name

правда

23.05.2019 12:02

такоим ради небојса вукановицу најбољиси зелимти срецу у зивоту и раду

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гроф

23.05.2019 12:02

Председник општине важнији од народног посланик.То има само код нас и у Тунгузији.Недај се Вукане.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вукан краљ

23.05.2019 13:03

Вукане бог ти дао здравље да изгурас сву неправду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

уЛОГ

23.05.2019 13:05

ВУКАНОВИЦ ЈЕ БОГ СТА ИМ РАДИ. САМ ПРОТИВ СИСТЕМА, ТЈ НАКРАДНОГ СИСТЕМА

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДИСИДЕНТ

23.05.2019 13:12

Вукана на цело дрзвае каква пејина унука. Па овај народ није нормалан

ОДГОВОРИТЕ
Name

Док Холидеј

23.05.2019 13:30

Поштујем вукана и народ га воли докад ће издржати незна се ,само и није му неки тежак противник све су то купите дипломе током мандата а они се и не труде да се пуно правдају о поштењу кад узму коју хиљаду одма се јави неко и каже јој то сам требао дати за свадбу а онај глупи поштар замјенио коверте, вјерујем да Вуканови противници бар пола њих незнају ни таблицу множења али опет вукан је краљ треба са тим створовима полемисати.

Name

ХЕ

23.05.2019 14:21

БИТНО ЈЕ ДА ЈЕ БОЈАН ЧВОРО ТУ, ПЛАГИЈАТОР, УВЛАКАЧ, ПОЉОПРИВРЕДНИК, ВАТРОГАСАЦ САРАДНИК КАРАНА ЗА ГОЛИ ОТОК. БИЈЕДО НЕЋЕ МОЋИ ДОКЛЕ ХОЋЕШ. ВАША СВИТЛОСТИ. РАСВИТУ НИСИ УПАЛИО.

Name

Милан

23.05.2019 20:15

Видис да те сви заобилазе. Не схватас ти то јос посто си се узивио у посланицки мандат али видјецес кад мандат продје, колико це њих тек тада да те заобилазе, па се направе на по улице да те нису примијетили, или приједју на другу страну улице, итд. Полако јос си млад па цес јос пуно тога у зивоту окусити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мица

24.05.2019 05:07

Вукановицу, Требиње је мала маца за Соколац. Додји, види и нападни највеце зло у СДС у. Опљацка Цицко све. За 6 година задузио је опстину за 4 будзета а ниста није урадио. Не стеди ни он тебе а ти имас сансу да нападом.на Зло Соколацко доказес своју објективност.

ОДГОВОРИТЕ