Poslanik podnosi apelaciju USRS

Poslanik u klubu SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović najavio je danas da će Ustavnom sudu Republike Srpske uputiti apelaciju jer mu predsjednik Skupštine grada Dragoslav Banjak nije dozvolio da prisustvuje sjednici lokalnog parlamenta, jer bi time prekršio poslovnik o radu ovog zakonodavnog tijela.

Republika Srpska 23.05.2019 | 12:25
Poslanik podnosi apelaciju USRS
Vukanović je istakao da je do neustavne izmjene poslovnika došlo u novembru 2018. godine, kada je on postao narodni poslanik, čime je poslije više od 20 godina narodnim poslanicima onemogućeno da prisustvuju sjednicama lokalne skupštine ukoliko nisu pozvani.

"Jedino postoji slučaj da skupštinska većina i gradonačelnik, preko kolegijuma, uputi poziv poslanicima da oni prisustvuju sjednici. To znači da ova skupštinska većina nikada neće pozvati mene i ostale opozicione poslanike da prisustvujemo sjednicama", naveo je Vukanović.



On je kazao da je riječ o nedemokratskoj praksi, a da je na skupštini, kao gost i narodni poslanik, želio da govori o dugoročnom kreditnom zaduženju grada od 5,5 miliona KM, za koje smatra da je nepotrebno.

Vukanović je prije početka sjednice tražio objašnjenje od Banjka, koji mu je tom prilikom pojasnio da samo radi po poslovniku, a da, ukoliko smatra da su njegova prava narušena, njihovu zaštitu potraži na višim instancama sudske vlasti, što je i Vukanović najavio.

(Trebinjelive)

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Robin Hud

23.05.2019 10:38

E moj Vukane.....pa jasno je da rade šta "im volja",tj.što im se prohtije: "Ministarstvo finansija RS-a, na čijem se čelu nalazio Zoran Tegeltija, u prošloj godini je na otpremnine potrošilo 27.033 КM, a ti rashodi se, kako je navedeno u revizorskom izvještaju ovog ministarstva, odnose na otpremnine za četiri radnika koji su u toku 2018. stekli uslove za odlazak u penziju. „Posebnim kolektivnim ugovorom za zaposlene u organima uprave Republike Srpske definisano je da se otpremnina obračunava u visini tri prosječne plate zaposlenog isplaćene u poslednja tri mjeseca prije prestanka radnog odnosa“, navedeno je u revizorskom izvještaju. prošle godine su u Ministarstvu finansija ponovo zaposlena tri penzionisana radnika i to bivši pomoćnici ministra Mile Banika i Dušanka Stupar te radnica Mira Straživuk. Banika je dobio poziciju savjetnika Zorana Tegeltije, sa Dušankom Stupar je potpisan ugovor o djelu kako bi nastavila da radi u timu zaduženom za arbitražni postupak sa Naveenom Aggarwallom, dok je Mira Straživuk, takođe angažovana u Ministarstvu finansija RS. Mandat savjetnika vezan je za mandat ministra, tako da je Baniki i Stuparevoj taj mandat istekao, a u Ministarstvu finansija su ranije rekli da je Mira Straživuk angažovana do 30. novembra 2018. godine."...???? Elem,jbg. I ovo je dio bahatosti onih koji "nas kao vode..." lopov do lopova koga će "njegova svetost"patrijarh...."blagosloviti" i zajedno s njima jednog dana "Uz Božiji pomoć" odgovarati za sve zlo što su ovom narodu i pomislili,a kamo li učinili.....sve se piše,drva za lomaču su pripremljena.....

ODGOVORITE
Name

TITO

23.05.2019 15:18

ZIVEO VUKANE DERI FASISTE I KRIMINALCE

Name

re

23.05.2019 20:25

Ovaj ćalavi koji Vukanu nešto objašnja je tipičan primer birokrte i čoveka bez savesti, koga se ne dotiče život naroda niti bilo koga, on je zalegao na državne jasne i može biti smak sveta njemu ništa ne može biti, takvih je više od 90% u skupštini.

Name

Hare

23.05.2019 10:39

Snimak Tegeltije https://www.6yka.com/novosti/zurnal-objavio-video-snimak-milana-tegeltije-sa-akterima-aferevideo?fbclid=IwAR15Tsdrtl1yGPuXGG_95eE2tV2A85t6cAtE4aq_l8v_ctDWdHmb_N8QQcs

ODGOVORITE
Name

re

23.05.2019 11:08

Toooooo!!!!!

Name

TR

23.05.2019 11:20

BANJAK dr. GEOLOGIJE SE ZOVE A ON JE POTRČKO ĆURIĆA GRADONAČELNIK SA NEVAŽEĆOM DIPLOMOM IZ GARAŽA U GACKU poslovna škola. NEMA UVIDA U PARE ZET I ŠIRA PAS I KURVA PETROVIĆ I TAMINDŽIJA ULAŽU NA ELOKDIRANU BRAVARIJU. ŠTO SU RADNICI,, HET,, NA PRINUDNOM ODMORU, BOLOVANJU. DAME NE ŠETAJU GARDEROBU IZ SEKEHENDA

Name

pravda

23.05.2019 12:02

takoim radi nebojsa vukanovicu najboljisi zelimti srecu u zivotu i radu

ODGOVORITE
Name

Grof

23.05.2019 12:02

Predsednik opštine važniji od narodnog poslanik.To ima samo kod nas i u Tunguziji.Nedaj se Vukane.

ODGOVORITE
Name

vukan kralj

23.05.2019 13:03

Vukane bog ti dao zdravlje da izguras svu nepravdu.

ODGOVORITE
Name

uLOG

23.05.2019 13:05

VUKANOVIC JE BOG STA IM RADI. SAM PROTIV SISTEMA, TJ NAKRADNOG SISTEMA

ODGOVORITE
Name

DISIDENT

23.05.2019 13:12

Vukana na celo drzvae kakva pejina unuka. Pa ovaj narod nije normalan

ODGOVORITE
Name

Dok Holidej

23.05.2019 13:30

Poštujem vukana i narod ga voli dokad će izdržati nezna se ,samo i nije mu neki težak protivnik sve su to kupite diplome tokom mandata a oni se i ne trude da se puno pravdaju o poštenju kad uzmu koju hiljadu odma se javi neko i kaže joj to sam trebao dati za svadbu a onaj glupi poštar zamjenio koverte, vjerujem da Vukanovi protivnici bar pola njih neznaju ni tablicu množenja ali opet vukan je kralj treba sa tim stvorovima polemisati.

Name

HE

23.05.2019 14:21

BITNO JE DA JE BOJAN ČVORO TU, PLAGIJATOR, UVLAKAČ, POLJOPRIVREDNIK, VATROGASAC SARADNIK KARANA ZA GOLI OTOK. BIJEDO NEĆE MOĆI DOKLE HOĆEŠ. VAŠA SVITLOSTI. RASVITU NISI UPALIO.

Name

Milan

23.05.2019 20:15

Vidis da te svi zaobilaze. Ne shvatas ti to jos posto si se uzivio u poslanicki mandat ali vidjeces kad mandat prodje, koliko ce njih tek tada da te zaobilaze, pa se naprave na po ulice da te nisu primijetili, ili prijedju na drugu stranu ulice, itd. Polako jos si mlad pa ces jos puno toga u zivotu okusiti.

ODGOVORITE
Name

Mica

24.05.2019 05:07

Vukanovicu, Trebinje je mala maca za Sokolac. Dodji, vidi i napadni najvece zlo u SDS u. Opljacka Cicko sve. Za 6 godina zaduzio je opstinu za 4 budzeta a nista nije uradio. Ne stedi ni on tebe a ti imas sansu da napadom.na Zlo Sokolacko dokazes svoju objektivnost.

ODGOVORITE