Прича: Лабудова пјесма првака Европе...

Слободни Итудис и деветорица играча ЦСКА! И председник Ватутин размишља о одласку!

Кошарка 23.05.2019 | 22:20
Прича: Лабудова пјесма првака Европе...
Шампионски плес кошаркаша ЦСКА на фајнал фору Евролиге био је, по свему судећи и лабудова песма овог тима Армејаца! Тим који није важио за првог фаворита на завршном турниру је помрсио конце фаворитима и однео трофеј у Москву.

Међутим, како сада ствари стоје, тај тим ће се разићи на све четири стране света у наредних неколико дана, јер су истекли уговори тренеру Димитрису Итудису и чак деветорици играча!

Ни ту није крај, како тврди руски портал Совспорт, круже гласине да би ЦСКА могао да напусти чак и власник Андреј Ватутин.

Оно што је недвојбено, уговори на крају сезоне истичу тренеру Димитрису Итудису, који је донео два трофеја Евролиге клубу и деветорици играча. Момци који могу без проблема да напусте Москву у јуну су Вил Клајбурн, Кори Хигинс, Нандо де Коло, Кајл Хајнс, Серхио Родригез, Отело Хантер, Алек Питерс, Семен Антонов и Михаил Кулагин!

С друге стране, у мањини су кошаркаши које уговор везује за Армејце и после ове сезоне. Ту су Никита Курбанов, Данијел Хекет, Никита Курбанов, Андреј Воронцевич, Џоел Боломбој и Иван Ухов.



Него, прво да кренемо од тренера. Димитрису Итудису такође истиче  уговор. Као шампион Европе сигурно би лако нашао нови посао. Грк је недавно руским медијима рекао да, што се њега тиче, радо би остао у Москви и нема ниједан проблем да настави сарадњу са ЦСКА. Ипак, уговор за сада му још није понуђен.

Међу играчима, најближи одласку су Серхио Родригез, од којег се више очекивало, кажу руски медији, док је Алек Питерс тотално разочарање.

Такође, јако близу селидбе су Нандо де Коло, којег жели да доведе Реал Мадрид и Кори Хигинс, који је на листи жеља Ефеса и Барселоне. И за сву четворицу ЦСКА неће добити ни цент обештећења!

Не би га добио ни за Вила Клајбурна, али он је, наводно, најближи останку у клубу и потписивању новог уговора.

Председник ЦСКА Андреј Ватутин је најавио и преговоре са Де Колоом.

"Потрудићемо се да задржимо лидера наше екипе, али не зависи све од нас", признао је Ватутин.

А, опет, питање свих питања је да ли ће ЦСКА и наредне сезоне имати истог председника. Ватутин је признао да се уморио после деценије на челу клуба.

"Обећавам да ћу довести сезону до краја, а онда ћу размислити. После велике победе, можеш да одеш у лепом светлу. Ово није најлашки посао на свету, повезан је са сталним стресом", рекао је Ватутин руским медијима.

Углавном, бурно лета чека ЦСКА. Бурније него иједно последњих година. Кажу Руси да Армејци годишње промене два-три играча. Из шампионског састава из 2016. године и даље су ту петорица.

Али, лако би могло да се деси да ово лето донесе потпуну револуцију. Јер, најбоље је почети када си на врху.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар