Priča: Labudova pjesma prvaka Evrope...

Slobodni Itudis i devetorica igrača CSKA! I predsednik Vatutin razmišlja o odlasku!

Košarka 23.05.2019 | 22:20
Priča: Labudova pjesma prvaka Evrope...
Šampionski ples košarkaša CSKA na fajnal foru Evrolige bio je, po svemu sudeći i labudova pesma ovog tima Armejaca! Tim koji nije važio za prvog favorita na završnom turniru je pomrsio konce favoritima i odneo trofej u Moskvu.

Međutim, kako sada stvari stoje, taj tim će se razići na sve četiri strane sveta u narednih nekoliko dana, jer su istekli ugovori treneru Dimitrisu Itudisu i čak devetorici igrača!

Ni tu nije kraj, kako tvrdi ruski portal Sovsport, kruže glasine da bi CSKA mogao da napusti čak i vlasnik Andrej Vatutin.

Ono što je nedvojbeno, ugovori na kraju sezone ističu treneru Dimitrisu Itudisu, koji je doneo dva trofeja Evrolige klubu i devetorici igrača. Momci koji mogu bez problema da napuste Moskvu u junu su Vil Klajburn, Kori Higins, Nando de Kolo, Kajl Hajns, Serhio Rodrigez, Otelo Hanter, Alek Piters, Semen Antonov i Mihail Kulagin!

S druge strane, u manjini su košarkaši koje ugovor vezuje za Armejce i posle ove sezone. Tu su Nikita Kurbanov, Danijel Heket, Nikita Kurbanov, Andrej Voroncevič, Džoel Bolomboj i Ivan Uhov.



Nego, prvo da krenemo od trenera. Dimitrisu Itudisu takođe ističe  ugovor. Kao šampion Evrope sigurno bi lako našao novi posao. Grk je nedavno ruskim medijima rekao da, što se njega tiče, rado bi ostao u Moskvi i nema nijedan problem da nastavi saradnju sa CSKA. Ipak, ugovor za sada mu još nije ponuđen.

Među igračima, najbliži odlasku su Serhio Rodrigez, od kojeg se više očekivalo, kažu ruski mediji, dok je Alek Piters totalno razočaranje.

Takođe, jako blizu selidbe su Nando de Kolo, kojeg želi da dovede Real Madrid i Kori Higins, koji je na listi želja Efesa i Barselone. I za svu četvoricu CSKA neće dobiti ni cent obeštećenja!

Ne bi ga dobio ni za Vila Klajburna, ali on je, navodno, najbliži ostanku u klubu i potpisivanju novog ugovora.

Predsednik CSKA Andrej Vatutin je najavio i pregovore sa De Koloom.

"Potrudićemo se da zadržimo lidera naše ekipe, ali ne zavisi sve od nas", priznao je Vatutin.

A, opet, pitanje svih pitanja je da li će CSKA i naredne sezone imati istog predsednika. Vatutin je priznao da se umorio posle decenije na čelu kluba.

"Obećavam da ću dovesti sezonu do kraja, a onda ću razmisliti. Posle velike pobede, možeš da odeš u lepom svetlu. Ovo nije najlaški posao na svetu, povezan je sa stalnim stresom", rekao je Vatutin ruskim medijima.

Uglavnom, burno leta čeka CSKA. Burnije nego ijedno poslednjih godina. Kažu Rusi da Armejci godišnje promene dva-tri igrača. Iz šampionskog sastava iz 2016. godine i dalje su tu petorica.

Ali, lako bi moglo da se desi da ovo leto donese potpunu revoluciju. Jer, najbolje je početi kada si na vrhu.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar