У СДС-у људи које контролише Додик

- Ја сам на унутарстраначким изборима 2015. био свјестан да је у игри план довођења на чело СДС-а људи који ће ставити странку под контролу СНСД-а. . .

Република Српска 23.05.2019 | 11:20
У СДС-у људи које контролише Додик
- У СДС-у и данас постоје људи које Милорад Додик на разне начине држи под контролом. Они никада и ни под каквим условима не спомињу у негативном контексту предсједника СНСД-а и његову политику, али су зато јако гласни када је у питању критика политике СДС-а и оних који воде битку против овог режима.

Рекао је ово у разговору за портал СрпскаЦафе Младен Босић, делегат у Дому народа БиХ и бивши лидер највеће опозиционе странке у Српској, додајући да „сада већ није тешко препознати ко су ти људи“.

"Зар мислите да је могуће да неки функционер СДС-а наплаћује огромне цифре за најамнину од институције која је под контролом власти, а да Додик то није одобрио? Директор те институције би одмах био смијењен и сатјеран у мишију рупу. Или да неки наш начелник добије одобрење да емитује обвезнице за општину како би покрио губитке и купио вријеме до наредних избора, а да то СНСД гледа и одобрава. Има и оних који су уцјењени, али и оних који се диве сваком ко је на власти, па и самом Додику", казао је Босић.

Упитан може ли навести неки конкретан примјер тих који се "диве сваком ко је на власти", Босић је казао: 

– Недељко Млађеновић, начелник Братунца је, на примјер, држао Додикову слику на зиду кабинета док је био у СДС-у, а онда је послије не знам колико мандата које му је странка донијела, прешао у СНСД. Да не помињем Обрена Петровића и многе друге. Сада видим да се пласира теза да све треба вратити у СДС. Још ће испасти да су они у праву зато што су радили против странке и већина сама отишла у друге опције, а ови који су се борили за политику СДС-а криви?

Констатујући да није заговорник да се у странку враћају они који су напустили или су искључени из СДС, Босић каже да читава прича о папцима је прича о бешчашћу људи који се баве политиком.

"Ја сам на унутарстраначким изборима 2015. био свјестан да је у игри план довођења на чело СДС-а људи који ће ставити странку под контролу СНСД-а. Већ послије Општих избора 2014. сам био одлучио да се повучем са чела странке, али сам морао да се кандидујем поново за предсједника да се поменуто стављање под контролу СДС-а не би догодило. Главни носилац тога је био Ненад Стевандић, садашњи предсједник Уједињене Српске, и то са циљем да буде потпредсједник и окрене курс странке. Нормално, он није био сам", казао је Босић и додао да су неки заведени, а неки свјесно учествовали у том плану.

"План је пропао, а да је успио СДС би имао судбину Додиковог пиона као што га данас има Стевандићева странка", казао је Босић.

Сматра да би било најбоље да се личности које се помињу као могући предсједници, договоре и изађу пред Скупштину СДС-а са једним кандидатом.

"То би странци дало могућност да се јасно позиционира у наредном периоду као алтернатива која је неопходна Републици Српској. Уколико избори прођу како треба, сматрам да постоји више него довољно политичког простора да се СДС врати на мјесто које му припада", мишљења је Босић.

Што се тиче формирања Савјета министара, Босић каже да је и прије избора било могуће предвидјети блокаду формирања Савјета министара уколико побједе странке које су побједиле.

"Имали смо овакву ситуацију 2010. године. Тада су формирање кочили СНСД и ХДЗ, зато што је Никола Шпирић био у фотељи предсједавајућег. Сада је обрнута ситуација и једино се Милораду Додику жури да његови људи сједну у министарске фотеље. Тада је власт формирана тек у фебруару 2012, а колико ће то потрајати овај пут, тешко је предвидјети", казао је Босић.

Које су конкретне посљедице што још увијек немамо формирану власт на нивоу БиХ, Босић одговара да не вјерује да ће се ситуација у БиХ промјенити и након формирања Савјета министара.

"Ови који треба да га формирају имају супротстављене концепте и приоритете, а то је услов за политичку нестабилност", казао је Босић.

Што се тиче НАТО пута, Босић каже да су ту ствари или јеси или ниси.

"Или јеси члан НАТО савеза или ниси. Вјерујем да би Додик радо подржао МАП, али не смије јер зна да ће изгубити руску подршку. Па управо је Небојша Радмановић када је био предсједавајући Предсједништва БиХ потписао да је опредјељење БиХ за чланство у НАТО, а Ана Тришић када је била замјеник министра иностраних послова ватрено радила на испуњењу услова и лобирању. Може ли ико помисллити да је то било без знања Додика?", казао је Босић порталу СрпскаЦафе.

БН ТВ

Коментари / 25

Оставите коментар
Name

Дудук

23.05.2019 09:24

Има, Мићо, коњ са хватаљкама и Цицко магационер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коњ

23.05.2019 10:53

Нова странка састављена од људи а не љигаваца и биједника моралних да се оснује из народа циста образа и скине ову багру са власти и наравно не дозволи да изнесу ни марке из земље а нити да побјегну, зна се где им је мјесто.

Name

Ја јао

23.05.2019 11:05

Цицко и Мициц исти а Милаковиц прешо у СДС да га разбије, човјек чобан без школе разбија толику странку

Name

Сале

23.05.2019 13:55

У овом СДС-у све папак до папка...па докле више?!

Name

РОМАНИЈА

23.05.2019 18:56

С обзиром да сам цлан СДС-а од првог дана и питам се и ја несто у странци, могу реци једно, зна се тацно ко нам о глави ради, а Младен Босиц , Вукота , Александра Пандуревуц и Мирко Саровиц вриједе цијеле странке. Смеце морамо сто прије оцистити. Нецу никог именовати ал зна и народ, а то су они сто се с Милорадом нон стоп сликају и не критикују га а ни он њих. БН ТВ то уредно објављује и свака цаст, а народ ако не сконта неке ствари неце ваљати

Name

Мица

23.05.2019 19:11

Није Бјелица магационер, он је Др. наука.

Name

Романинац

23.05.2019 21:53

Кога Цицко Бјелица буде водио томе ни пакао неће тешко пасти.Фуј ја који је то фолирант.КОЛАТЕРАЛНА ШТЕТА

Name

Ас

23.05.2019 09:25

Сви це те ви под Додикову контролу. Онда це те видјети како се зиви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТИТО

23.05.2019 10:24

Ас ДА КОЈЕ ЛУД МОЗЕ СА ДОДИКОМ ВИДЕЦЕ НАРОД КАД НЕБУДЕ КРЕДИТА АТОЈЕ ВЕЦ НАГРАНИЦИ ОД РОБСТВА

Name

Милан

23.05.2019 09:34

Босиц је добар дипломата и политицар. Све сто је рекао у овој изјави корисно је за праведно проводјење унутарстранацких избора у Српској демократској странци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вриједно презира

23.05.2019 10:25

Босић се доказао као одговоран човјек после избора '14.год, али би сада требао позитивној струји СДС-а помоћи, бити агилнији, да побиједе папке, спремне за издају, а имена су јавна тајна. " СДС-папци у залету" узимају годинама, отимају и богате се, али су ситне душе, па нису задовољни ако нису на функцији, јер су комплексаши и бахати малиграђани.

Name

Паре

23.05.2019 09:52

ПАРЕ САМО ПАРЕ. ИМАЛИ НЕШТО НОРМАЛНО У ОВОЈ ДРЖАВИ ВЈЕШТИЦА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јанко

23.05.2019 10:01

Да је среце и да је овај народ нормалан, овај цовјек би био на целу Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нада

23.05.2019 10:36

Тако је!

Name

Херц

23.05.2019 13:20

Прави патриота паметан и поштен цовјек. Вода за пожелите

Name

Брацо

23.05.2019 20:41

Па зашто није био кандидат за предсједника никад а посебно је требао бити 2014 год. али је ескивирао и узео Парламент БиХ ,а без кандидатуре не може бити предсједник и сад поново анализира "шта би кад би" а то добро зна јер ништа не кошта него поново сада али нешто ниже у Дом народа БиХ и поново 10000 КМ мјесечно уз подршку СНСД- а

Name

Роле

23.05.2019 10:22

Е мој Боске легендо таквих као сто си ти је мало,а папака.у овом друству на сваком кораку је превисе.Продају се за цоколаду или фласу пива а после се за главу хватају.Никад им дјеца ове потезе погресне сто донесу неце опростити.Цавиц,Стевандиц,Бојиц,Тадиц,Мицо,Цицко,Омер Петровиц су ставили образ под задњицу СНСДа да би само њима било лијепо.Ако младји не буду на целу СДСа као Вукота који има образ од нас нема ниста.Моземо бјезати из ове дрзаве.За Босица,Вукоту,Саровица.До побједе.Зивио СДС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цињенице

23.05.2019 11:20

Све сто казу, Босиц, Говедарица, Мектиц, Станивуковиц, Вукановиц је сурова истина од а до ж.

ОДГОВОРИТЕ
Name

правда

23.05.2019 13:55

е мој босицу нема зита без кукоља самога треба отребити

ОДГОВОРИТЕ
Name

!!!

23.05.2019 14:44

тако је гдине Босицу! помозите Вукоти и постеним патриотама !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обрад

23.05.2019 14:56

Како год СДС ће се распасти на два дијела. Неваља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Светозар

23.05.2019 15:02

Управу си у подпуности али кад ћете се једном ријешити Младјеновица, Петровица, имате их још као Цвјетиновиц у Сребреници па Јокиц у Братунцу, све то морате очистити даби постали права странка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фалцон Фигхтер

23.05.2019 19:41

Босиц је у праву.За све....... Мора се СДС....али и ПДП оцистити од папака.Исто ово десава се у Федерацији.СДП се растура од стране СДА....... Све прогресивне снаге морају се оцистити од црва који раде против странке. Обрен....Мицо....Младјеновиц.....Драгомир Васиц и слицни морају ван из СДС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

24.05.2019 09:57

Сви знамо мислим цланови СДС да нам је Мициц растурио странку када је кренуо на Босица па видје ли смо колико је имао гласова

Name

Даре

25.05.2019 07:12

За овог цовјека сви у Брцком знају да је коректан и да нема мрљу ниједну и вјерујем дубоко да це побједити она политика у СДС у која није у слузби сецикеса и ситних фуњара који би за једно Додиково тапсање по рамену били спремни урадити све неморално сто се понуди.Ако се деси да побједи струја у којој су људи које је поменуо Босиц,а знамо сви који су то људи онда је јасно да стварно нема ни трунке спаса. Водице нас најбогатији људи који су богатство стекли на тендерима и јавним набавкама и који никад нису радили ниста само варали ,лагали и подметали а то су промовисали као политику могуцег.

ОДГОВОРИТЕ