Добрић сломио ФМП, Звезда овјерила прво мјесто!

Звезда и даље без пораза – ФМП се предао у 4/4.  Кошаркаши Црвене звезде су забележили и осму победу у Суперлиги Србије, савладавши ФМП Железник у гостима резултатом 77:62.  Добрић и Американци преломили ФМП: Звезда оверила "пол".  После равноправне три чевртине, шампион сломио отпор домаћих серијом тројки и снажним закуцавањем Огњена Добрића.  

Кошарка 22.05.2019 | 22:10
Добрић сломио ФМП, Звезда овјерила прво мјесто!
Овим тријумфом изабраници тренера Милана Томића су обезбедили прво место у Групи А пред плеј-оф.

До самог краја треће четвртине резултат је био изједначен, али је при резултату 50:50 Кеј Си Риверс убацио две везане тројке и увео свој тим у последњу четвртину са шест поена предности.

Катастрофалне одлуке кошаркаша домаћег тима су омогућиле Звезди да направи двоцифрену предност, коју није испустила до краја меча.

Екипа из Железника је боље стартовала утакмицу, имала је предност до самог финиша, али је тим Звезде успео да направи преокрет и да после првих десет минута има два поена предности.

Права резултатска клацкалица је виђена у наставку, ФМП је успео да преполови разлику, па је на великом одмору било само +1 за шампиона АБА лиге.

Слична слика је виђена и у добром делу треће четвртине, све до последњег минута у ком је класу демонстрирао Риверс.

У последњој четвртини су играчи ФМП за свега пет минута промашили седам шутева и изгубили четири лопте, што је Звезда искористила и на крају забележила победу са чак 15 поена разлике.

Најефикаснији у победничком тиму је био резервиста Огњен Добрић са 19 поена, а двоцифрени учинак су имали још само Мајкл Оџо и Кеј Си Риверс са по 10.

На другој страни је одличан утисак оставио Стефан Ђорђевић (16 поена, 6 скокова), а по 12 су убацили Стефан Пот и Марко Јеремић.

Црвена звезда мтс дефинитивно је заузела "коту један".

Екипа Милана Томића остварила је и осми тријумф у Суперлиги и на гостовању у Железнику математички изборила предност домаћег терена кроз плеј-оф. На паркету ривала против кога нису изгубили од 2011, црвено-бели су се намучили у три четвртине, па одлучили меч у неколико минута.

ФМП - Црвена звезда мтс 62:77 (14:16, 20:19, 16:21, 12:21)

У преостала два кола, бранилац титуле ће се у утакмицама против ОКК Београда и Борца из Чачка припремати за плеј-оф, који ће почети 2. јуна, полуфиналним серијама на две победе.

Са друге стране, ФМП ће у мечевима против Дунава и Београда бранити победу предности у односу на трећепласирани Борац. Ове вечери, у дуелу против Звезде, екипа Владимира Јовановића била је три четвртине у игри за важну победу, којом би се потпуно примакла доигравању, али су њен отпор од краја треће деонице срушили хици гостију са дистанце.

При последњем изједначењу (50:50 у 30. минуту), Кејси Риверс је "везао" две тројке, Били Берон је такође погодио из даљине (први пут на утакмици) и Звезда је стекла дотад максималну предност од седам поена (59:52). Уследило је атрактивно закуцавање Огњена Добрића, који је потом убацио и тројку, за великих 64:52.

Последње ударце "пантерима" задали су плејмејкер црвено-белих Филип Човић полагањем за 66:52 пет минута пре краја и крилни центар Мохамед Фаје, тројком за 71:56, после које је било јасно да се ФМП неће вратити у последњим минутима.

Када се "ломио" меч, домаћин је потпуно стао у нападу и поред изгубљених лопти није успевао ни да конкретизује офанзивне скокове. Крилни центар Стефан Ђорђевић је убацио 16 поена, ухватио шест скокова, али његова запажена партија није била довољна да уведе меч у неизвестан финиш, у којем није постављано питање ко ће победити.

ФМП је у Железнику био конкурентан против Црвене звезде нешто више од три четвртине, али није имао снаге да прекине стравичан низ од 23 узастопна пораза од екипе с Малог Калемегдана, већ је доживео нови. Екипа Милана Томића сломила је отпор домаћег тима у финишу меча и на крилима расположеног Огњена Добрића стигла до осме победе у Суперлиги, чиме је оверила прво место у групи А - 77:62 (16:14, 19:20, 26:21, 19:12).

Добрић је гостима донео тај неопходни енергетски фактор на терену, а један од кључних тренутака догодио се седам минута пре краја утакмице, када ефектним закуцавањем одвео српског шампиона на великих плус девет (71:62). Разлика је убрзо била и двоцифрена, а нада домаћих играча све тања.

ФМП је једна од ретких екипа која ове сезоне у Суперлиги није изгубила битку под обручима са Црвеном звездом, али су гости на крају превагу направили у шуту споља. Погодили су девет тројки, а домаћин само две из 14 покушаја.

Добрић је меч окончао са 19 постигнутих поена (8/11 из игре),Оџо и Риверс су убацили по 10, а капитен Бранко Лазић девет поена. Стефан Ђорђевић је меч окончао са 16 постигнутих поена, док су Јеремић и Пот убацили по 12. Црвена звезда за три дана гостује ОКК Београду, а потом дочекује Борац из Чачка у увертири плеј-офа. 

Након утакмице, Томић је дао кратак коментар:

"Честитао бих мом тиму на победи. Осим друге четвртине смо контролисали утакмицу свих 40 минута. У првом полувремену смо имали два поена из контранапада, у другом 11. То је био тренутак кад смо почели брже да играмо, дали лаке поене и стекли разлику од 10 поена. Честитам још једном играчима. Требало би да наставимо даље", изјавио је Звездин тренер.

ФМП: Ђорђевић 16 (6 ск), Јеремић 12, Пот 12, Бурсаћ 2, Дилејни 5, Војиновић, Момиров 3, Шешлија 8 (5 ск), Ускоковић 2, Пауновић 2, Павићевић, Поповић.

ЗВЕЗДА: Оџо 10 (7 ск), Лазић 9, Давидовац 4, Фаје 3, Берон 8, Ненадић, Симанић 5, Човић 7, Добрић 19 (3/5 за три), Раданов, Риверс 10, Ристић 2.

Резултати 8. кола у Групи А:

Златибор - ОКК Београд 74:87
/Рондовић 19 - Станић 25/

Дунав - Борац 72:80
/Ивић 15 - Кочовић 23/

Табела: Звезда 8-0, ФМП 6-2, Борац 5-3, Златибор 2-5, ОКК Београд 2-5, Дунав 1-7.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар