Два гола и два црвена картона!

Нема везе што је било неважно, у украјинском дербију је увек рат! Без победника у Харкову, Динамо имао више шанси, Шахтјор у трећем минуту погодио стативу.

Фудбал 22.05.2019 | 21:15
Два гола и два црвена картона!
Борба за шампионску титулу је већ била одлучена, али је битка била жестока као и сваки пут досад. Шахтјор и Динамо из Кијева ремизирали су у последњем дербију у сезони (1:1), одиграном у Харкову, а оба тима су фудбалско бојиште напустила са по једним играчем мање, пошто су искључени Хочолава и Шабанов.

Коначним исходом утакмице вероватно је задовољнији домаћи тим, који је јурио предност противника после гола Циганкова са беле тачке у 36. минуту, али је успео да изједначи преко Тетеа у петом минуту другог полувремена. Ипак, до сва три бода у завршници меча су могли и једни и други. Гости су имали три одличне прилике, две Де Пена и једну Циганков, док је у трећем минуту надокнаде домаћу публику у транс могао да баци Тете, али је његов ударац завршио на десној стативи противничког гола.

Кијевљани су имали добру шансу и пре једанаестерца када је Пјатов зауставио ударац Циганкова. У ситуацији код једанаестерца велику глупост је направио Фернандо, који је несмотрено стартовао на Козика и ударио га по ногама, па је оправдано досуђена најстрожа казна. Имао је Шахтјор нако изједначења још једну прилиуку, али је Кајоде пропустио шансу да матира Бојка. Касније је знатно изгледније прилике имао саставАлександра Хасткевича.

Важан бод у данашњим мечевима украјинског првенства освојила је Олександрија у Маријупољу (1:1) и тако и званично обезбедила учешће у Лиги Европе за наредну сезону.

УКРАЈИНА 1, ПЛЕЈ-ОФ - 8. КОЛО

Среда

Маријупољ - Олександрија 1:1 (1:1)
Лавов - Зорја 0:0
Шахтјор - Динамо Кијев 1:1 (0:1)



Извор: моззартспорт

Фото: Схуттерстоцк

Коментари / 0

Оставите коментар