Dva gola i dva crvena kartona!

Nema veze što je bilo nevažno, u ukrajinskom derbiju je uvek rat! Bez pobednika u Harkovu, Dinamo imao više šansi, Šahtjor u trećem minutu pogodio stativu.

Fudbal 22.05.2019 | 21:15
Dva gola i dva crvena kartona!
Borba za šampionsku titulu je već bila odlučena, ali je bitka bila žestoka kao i svaki put dosad. Šahtjor i Dinamo iz Kijeva remizirali su u poslednjem derbiju u sezoni (1:1), odigranom u Harkovu, a oba tima su fudbalsko bojište napustila sa po jednim igračem manje, pošto su isključeni Hočolava i Šabanov.

Konačnim ishodom utakmice verovatno je zadovoljniji domaći tim, koji je jurio prednost protivnika posle gola Cigankova sa bele tačke u 36. minutu, ali je uspeo da izjednači preko Tetea u petom minutu drugog poluvremena. Ipak, do sva tri boda u završnici meča su mogli i jedni i drugi. Gosti su imali tri odlične prilike, dve De Pena i jednu Cigankov, dok je u trećem minutu nadoknade domaću publiku u trans mogao da baci Tete, ali je njegov udarac završio na desnoj stativi protivničkog gola.

Kijevljani su imali dobru šansu i pre jedanaesterca kada je Pjatov zaustavio udarac Cigankova. U situaciji kod jedanaesterca veliku glupost je napravio Fernando, koji je nesmotreno startovao na Kozika i udario ga po nogama, pa je opravdano dosuđena najstroža kazna. Imao je Šahtjor nako izjednačenja još jednu priliuku, ali je Kajode propustio šansu da matira Bojka. Kasnije je znatno izglednije prilike imao sastavAleksandra Hastkeviča.

Važan bod u današnjim mečevima ukrajinskog prvenstva osvojila je Oleksandrija u Marijupolju (1:1) i tako i zvanično obezbedila učešće u Ligi Evrope za narednu sezonu.

UKRAJINA 1, PLEJ-OF - 8. KOLO

Sreda

Marijupolj - Oleksandrija 1:1 (1:1)
Lavov - Zorja 0:0
Šahtjor - Dinamo Kijev 1:1 (0:1)



Izvor: mozzartsport

Foto: Shutterstock

Komentari / 0

Ostavite komentar