Добре вијести за Крстајића!

Украјина без великог појачања на Србију! Лоша ствар за Андрија Шевченка.

Фудбал 23.05.2019 | 08:51
Добре вијести за Крстајића!
У једном од кључних квалификационих мечева за Еуро 2020. године, Украјина ће дочекати Србију без једног од најбољих играча.

За утакмицу која ће се одиграти 7. јула у Љвову, домаћи селектор Андриј Шевченко неће моћи да рачуна на повређеног нападача Жуниора Мораиша. Бразилски нападач је прошлог марта добио украјинско држављанство и дебитовао у ремију са Португалијом у гостима.

Он је натурализован као велико појачање у којег је Шевченко полагао велике наде, али му репрезентативна каријера није кренула добро. Одмах после дебија се створила контроверзна ситуација око његовог држављанства. Приликом добијања украјинског пасоша нису испоштоване све законске процедуре због чега је Украјинцима претила казна и одузимање бовода. Ипак, УЕФА је одлучила да не казни Украјину.

Међутим, Мораиш свакако неће заиграти против Србије. Он је поломио два ребра у првенственом мечу његовог Шахтјора и Зарије минулог викенда и очекује га пауза од макар месец дана. Мораиш је имао сјајну сезону у којој је постигао 26 голова и забележио 12 асистенција на 39 утакмица у свим такмичењима. Селектор Андриј Шевченко ће бити у проблему како да га замени с обзиром да Украјинци најслабију конкуренцију имају у нападу где су Јармечук, Зозуља, Селезњов...

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар