Dobre vijesti za Krstajića!

Ukrajina bez velikog pojačanja na Srbiju! Loša stvar za Andrija Ševčenka.

Fudbal 23.05.2019 | 08:51
Dobre vijesti za Krstajića!
U jednom od ključnih kvalifikacionih mečeva za Euro 2020. godine, Ukrajina će dočekati Srbiju bez jednog od najboljih igrača.

Za utakmicu koja će se odigrati 7. jula u Ljvovu, domaći selektor Andrij Ševčenko neće moći da računa na povređenog napadača Žuniora Moraiša. Brazilski napadač je prošlog marta dobio ukrajinsko državljanstvo i debitovao u remiju sa Portugalijom u gostima.

On je naturalizovan kao veliko pojačanje u kojeg je Ševčenko polagao velike nade, ali mu reprezentativna karijera nije krenula dobro. Odmah posle debija se stvorila kontroverzna situacija oko njegovog državljanstva. Prilikom dobijanja ukrajinskog pasoša nisu ispoštovane sve zakonske procedure zbog čega je Ukrajincima pretila kazna i oduzimanje bovoda. Ipak, UEFA je odlučila da ne kazni Ukrajinu.

Međutim, Moraiš svakako neće zaigrati protiv Srbije. On je polomio dva rebra u prvenstvenom meču njegovog Šahtjora i Zarije minulog vikenda i očekuje ga pauza od makar mesec dana. Moraiš je imao sjajnu sezonu u kojoj je postigao 26 golova i zabeležio 12 asistencija na 39 utakmica u svim takmičenjima. Selektor Andrij Ševčenko će biti u problemu kako da ga zameni s obzirom da Ukrajinci najslabiju konkurenciju imaju u napadu gde su Jarmečuk, Zozulja, Seleznjov...

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar