Ријека узела Куп Хрватске!

Олмо промашио пенал! Динамо остао без "дупле круне"!

Фудбал 22.05.2019 | 20:41
Ријека узела Куп Хрватске!
Ријека слави у Хрватској: Ништа од "дупле круне" Динама! Хрватски шампион није успео да обједини домаће трофеје.

Динамо Загреб је рутински одбранио титулу, побегавши другопласираној Ријеци чак 23 бода, али није успео да освоји "дуплу круну".

У финалу Купа Хрватске,

Динамо - Ријека 1:3 (0:2)

На стадиону у Пули, нападач Ријечана Антонио-Мирко Чолак први је погодио из петерца после корнера у 13. минуту, а његов саиграч Тибор Халиловић је дуплирао предност поготком у 39. минуту, такође ударцем из непосредне близине гола.

Нападач шампиона Мислав Орсић смањио је заостатак голом из гужве у 63. минуту, а најбољу шансу да изједначи резултат на 2:2 пропустио је најбољи играч Динама, Дани Олмо.

Некадашњи ђак Барселоне извео је једанаестерац у 73. минуту и није погодио јер је голман Ријеке Симон Слуга "прочитао" да ће шутирати у десну страну.

Коначних 3:1 поставио је крилни нападач Ријеке Зоран Квржић, асистент код другог гола и један од најзпаженијих играча финала, у којем је његов клуб пети пут освојио Куп Хрватске.

Динамо је можда био најдоминантнији клуб у ХНЛ-у ове сезоне, али трофеј Купа Хрватске путује у Ријеку која је у занимљивом финалу савладала новог-старог шампиона са 3:1 (2:0).

Тако су се Ријечани докопали свог петог трофеја националног купа у историји клуба, а првог откако је на клупу сео некадашњи првотимац Модрих Игор Бишћан.

Окршај за трофеј уприличен је у Пули на стадиону Алдо Дорсина, а Загребчани су платили цех грешкама у првом полувремену. Ријека је повела у 13. минуту голом Антонија Мирка Чолака, а након грешке репрезентативца Хрватске Петковића, да би на 2:0 за госте повисио Халиловић у 39. минуту.

Динамо се вратио у игру у 63. поготком Оршића, а голман Ријеке Симон Слуга је у 74. минуту обранио пенал најбољем фудбалеру шампиона Данију Олму и тако одржао предност Ријечана.

Наравно, загребачки тим је кажњен на крају и због промашаја младог Шпанца, а утакмицу је у 85. минуту прелепим голом украсио босански нападач Квржић.



Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар