Rijeka uzela Kup Hrvatske!

Olmo promašio penal! Dinamo ostao bez "duple krune"!

Fudbal 22.05.2019 | 20:41
Rijeka uzela Kup Hrvatske!
Rijeka slavi u Hrvatskoj: Ništa od "duple krune" Dinama! Hrvatski šampion nije uspeo da objedini domaće trofeje.

Dinamo Zagreb je rutinski odbranio titulu, pobegavši drugoplasiranoj Rijeci čak 23 boda, ali nije uspeo da osvoji "duplu krunu".

U finalu Kupa Hrvatske,

Dinamo - Rijeka 1:3 (0:2)

Na stadionu u Puli, napadač Riječana Antonio-Mirko Čolak prvi je pogodio iz peterca posle kornera u 13. minutu, a njegov saigrač Tibor Halilović je duplirao prednost pogotkom u 39. minutu, takođe udarcem iz neposredne blizine gola.

Napadač šampiona Mislav Orsić smanjio je zaostatak golom iz gužve u 63. minutu, a najbolju šansu da izjednači rezultat na 2:2 propustio je najbolji igrač Dinama, Dani Olmo.

Nekadašnji đak Barselone izveo je jedanaesterac u 73. minutu i nije pogodio jer je golman Rijeke Simon Sluga "pročitao" da će šutirati u desnu stranu.

Konačnih 3:1 postavio je krilni napadač Rijeke Zoran Kvržić, asistent kod drugog gola i jedan od najzpaženijih igrača finala, u kojem je njegov klub peti put osvojio Kup Hrvatske.

Dinamo je možda bio najdominantniji klub u HNL-u ove sezone, ali trofej Kupa Hrvatske putuje u Rijeku koja je u zanimljivom finalu savladala novog-starog šampiona sa 3:1 (2:0).

Tako su se Riječani dokopali svog petog trofeja nacionalnog kupa u istoriji kluba, a prvog otkako je na klupu seo nekadašnji prvotimac Modrih Igor Bišćan.

Okršaj za trofej upriličen je u Puli na stadionu Aldo Dorsina, a Zagrebčani su platili ceh greškama u prvom poluvremenu. Rijeka je povela u 13. minutu golom Antonija Mirka Čolaka, a nakon greške reprezentativca Hrvatske Petkovića, da bi na 2:0 za goste povisio Halilović u 39. minutu.

Dinamo se vratio u igru u 63. pogotkom Oršića, a golman Rijeke Simon Sluga je u 74. minutu obranio penal najboljem fudbaleru šampiona Daniju Olmu i tako održao prednost Riječana.

Naravno, zagrebački tim je kažnjen na kraju i zbog promašaja mladog Španca, a utakmicu je u 85. minutu prelepim golom ukrasio bosanski napadač Kvržić.



Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar