Партизанов тим за финале Купа...

Ђорђе Ивановић стартер на ''Рајку''! Лазар Павловић на клупи, Пантић у средини, идентична одбрана као у лигашком окршају.  Милошевић тражи добитну комбинацију. . .  Ово је очекивани састав Партизана за финале Купа Србије против Црвене звезде (четвртак, 19 сати).

Фудбал 22.05.2019 | 23:45
Партизанов тим за финале Купа...
У четвртак ће, финалном утакмицом Купа Србије између Црвене звезде и Партизана, бити спуштена завеса на сезону 2018/2019.

Црвено-бели одбранили су титулу првака и сада желе да се после 12 година оките трофејом у масовнијем такмичењу и да "дуплом круном" заокруже врло успешну сезону.

Међутим, с друге стране биће јој највећи ривал Партизан – који, за разлику од Звезде, има прилику за спас сезоне, али и да четврти пут заредом пригрли трофеј најуспешније екипе у Купу Србије.

Пре две године, у последњем финалу "вечитих", црно-бели су славили голом Николе Миленковића. Занимљиво, састави који су играли у финалу 2017. готово да су у потпуности промењени. Ричмонд Боаћи прескочиће финале због повреде, а у Партизану ће у стартних 11 бити само Бојан Остојић, док ће Мирослав Вулићевић шансу вероватно вребати с клупе.

Тренер "парног ваљка" Саво Милошевић има неколико дилема и оне се углавном налазе у везном реду. Што се голмана тиче, Владимир Стојковић је неприкосновен међу стативама.

У одбрани би требало да видимо од првог минута Немању Р. Милетића на позицији десног бека, Бојана Остојића и Страхињу Павловића као штопере и Слободана Урошевића на месту левог бека.

Саша Здјелар се налази у одличној форми, пружа најбоље партије од доласка у Хумску, па је тако једно од два места на позицији задњег везног резервисано за шампиона света са Новог Зеланда. Александар Шћекић је до сада на великим утакмицама беспрекорно испуњавао обавезе везане за дефанзиву у везном реду и велике су шансе да ћемо њега гледати поред Здјелара.
 
Долазимо до линије у којој ће Милошевић имати највише мука да је састави, а да притом изненади, колико је год то могуће, колегу Владана Милоејвића.

По десном крилу требало би очекивати Зорана Тошића, у средини Данила Пантића, а на левој страни Ђорђа Ивановића. Међутим, у конкуренцији за навални део везног реда је још неколико играча, као што су Горан Закарић и млади Лазар Павловић, који је многе одушевио на дебитантском наступу у Нишу. Партизанов тинејџер је показао да се одлично сналази као организатор игре, због доброг прегледа, прецизног паса и дриблинга, што свакако може да буде врло корисно у финалу, где једним потезом може да се реши утакмица.

Немања Николић је наводно повређен и мале су шансе да добије прилику од првог минута.

Дилема код Милошевића не постоји када је у питању најистуренији фудбалер. То ће и овога пута бити најбољи стрелац Партизана – Рикардо Гомеш.

Пре седам дана сервирао је Саво Милошевић изненађење у Нишу, послао на терен Чаира анонимног ЛазараПавловића и – погодио. Ем се талентовани везиста није уплашио дебија на великој сцени, ем је давао тон игри Партизана, ем је започео акцију вредну изједначујућег гола против Радничког и трасирао Партизану пут ка финалу Купа Србије.

Само, превелики би ризик био, сматрају црно-бели, да се везиста из „класе 2001“ нађе на терену и у финалу Купа. Бар не од почетка. Зато је стручни штаб проценио да је у овом тренутку за њега статус резерве права мера, што значи да суштинских изненађења у саставу браниоца трофеја на стадиону „Рајко Митић“, у четвртка од 19 часова, не би требало да буде.

У офанзивном делу тима сигуран је Рикардо Гомеш на позицији шпица, али за разлику од претходна два лигашка окршаја овога пута партнер му неће бити Немања Николић, иако је на оба претходна гостовања дејствовао иза нападача у улози „лажне деветке“, са задатком да споји везни ред и центарфора са Зеленортзских Острва. Како у последње време није у првом плану, Николић је испао из комбинације за овај сусрет, а на његовом месту очекује се Данило Пантић, коме ће бити поверена улога организатора игре. То му је, ионако, примарна позција. По боковима се би требало да делују Зоран Тошић (десно) са задатком да припрети из прекида или ударцем са дистанце и Ђорђе Ивановић (лево), с обзиром да је у мечевима у којима је био здрав пред крај сезоне бивши офанзивац суботичког Спартака показао да може да буде од користи.

Остатак везног реда попуниће, извесно је, тандем Саша Здјелар – Александар Шћекић. Њих двојица су у ова дуела са Звездом, почетком марта и средином априла, у значајној мери добили битку на средини терена, пре свега на плану заустављања Марка Марина и под условом да нешто слично понове у четвртак имаће Парни ваљак веће шансе да слави.

Изненађења нема ни у последњој линији. Испред голмана Владимира Стојковића на бековским позицијама очекују се Немања Р. Милетић и Слободан Урошевић, са задатком да поправе утисак са 160. вечитог дербија, кад су малтене отворили црвено-белима простор да поентирају. А у срцу одбране најреалније делује поставка са Бојаном Остојићем и Страхињом Павловићем, поготово ако се има у виду да су њих двојица врло добро одрадила посао у последњем окршају са вечитим ривалом.

Из овакве поставке и на основу тога како је Партизан изгледао током 2019. против Црвене звезде, можда би неко закључио да иде на продужетка и(ли) пенале, уздајући се у голмана Владимира Стојковића, међутим... Чак четири офанзивна играча, од којих је свако дао и(ли) наместио гол на последњих пет утакмица сугеришу да Сава Милошевића занима реализација по сваку цену.

Партизанов тим за Црвену звезду: Стојковић – Н. Р. Милетић, Остојић, С. Павловић, Урошевић – Здјелар, Шћекић– Тошић, Пантић, Ивановић – Рикардо.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар