Partizanov tim za finale Kupa...

Đorđe Ivanović starter na ''Rajku''! Lazar Pavlović na klupi, Pantić u sredini, identična odbrana kao u ligaškom okršaju.  Milošević traži dobitnu kombinaciju. . .  Ovo je očekivani sastav Partizana za finale Kupa Srbije protiv Crvene zvezde (četvrtak, 19 sati).

Fudbal 22.05.2019 | 23:45
Partizanov tim za finale Kupa...
U četvrtak će, finalnom utakmicom Kupa Srbije između Crvene zvezde i Partizana, biti spuštena zavesa na sezonu 2018/2019.

Crveno-beli odbranili su titulu prvaka i sada žele da se posle 12 godina okite trofejom u masovnijem takmičenju i da "duplom krunom" zaokruže vrlo uspešnu sezonu.

Međutim, s druge strane biće joj najveći rival Partizan – koji, za razliku od Zvezde, ima priliku za spas sezone, ali i da četvrti put zaredom prigrli trofej najuspešnije ekipe u Kupu Srbije.

Pre dve godine, u poslednjem finalu "večitih", crno-beli su slavili golom Nikole Milenkovića. Zanimljivo, sastavi koji su igrali u finalu 2017. gotovo da su u potpunosti promenjeni. Ričmond Boaći preskočiće finale zbog povrede, a u Partizanu će u startnih 11 biti samo Bojan Ostojić, dok će Miroslav Vulićević šansu verovatno vrebati s klupe.

Trener "parnog valjka" Savo Milošević ima nekoliko dilema i one se uglavnom nalaze u veznom redu. Što se golmana tiče, Vladimir Stojković je neprikosnoven među stativama.

U odbrani bi trebalo da vidimo od prvog minuta Nemanju R. Miletića na poziciji desnog beka, Bojana Ostojića i Strahinju Pavlovića kao štopere i Slobodana Uroševića na mestu levog beka.

Saša Zdjelar se nalazi u odličnoj formi, pruža najbolje partije od dolaska u Humsku, pa je tako jedno od dva mesta na poziciji zadnjeg veznog rezervisano za šampiona sveta sa Novog Zelanda. Aleksandar Šćekić je do sada na velikim utakmicama besprekorno ispunjavao obaveze vezane za defanzivu u veznom redu i velike su šanse da ćemo njega gledati pored Zdjelara.
 
Dolazimo do linije u kojoj će Milošević imati najviše muka da je sastavi, a da pritom iznenadi, koliko je god to moguće, kolegu Vladana Miloejvića.

Po desnom krilu trebalo bi očekivati Zorana Tošića, u sredini Danila Pantića, a na levoj strani Đorđa Ivanovića. Međutim, u konkurenciji za navalni deo veznog reda je još nekoliko igrača, kao što su Goran Zakarić i mladi Lazar Pavlović, koji je mnoge oduševio na debitantskom nastupu u Nišu. Partizanov tinejdžer je pokazao da se odlično snalazi kao organizator igre, zbog dobrog pregleda, preciznog pasa i driblinga, što svakako može da bude vrlo korisno u finalu, gde jednim potezom može da se reši utakmica.

Nemanja Nikolić je navodno povređen i male su šanse da dobije priliku od prvog minuta.

Dilema kod Miloševića ne postoji kada je u pitanju najistureniji fudbaler. To će i ovoga puta biti najbolji strelac Partizana – Rikardo Gomeš.

Pre sedam dana servirao je Savo Milošević iznenađenje u Nišu, poslao na teren Čaira anonimnog LazaraPavlovića i – pogodio. Em se talentovani vezista nije uplašio debija na velikoj sceni, em je davao ton igri Partizana, em je započeo akciju vrednu izjednačujućeg gola protiv Radničkog i trasirao Partizanu put ka finalu Kupa Srbije.

Samo, preveliki bi rizik bio, smatraju crno-beli, da se vezista iz „klase 2001“ nađe na terenu i u finalu Kupa. Bar ne od početka. Zato je stručni štab procenio da je u ovom trenutku za njega status rezerve prava mera, što znači da suštinskih iznenađenja u sastavu branioca trofeja na stadionu „Rajko Mitić“, u četvrtka od 19 časova, ne bi trebalo da bude.

U ofanzivnom delu tima siguran je Rikardo Gomeš na poziciji špica, ali za razliku od prethodna dva ligaška okršaja ovoga puta partner mu neće biti Nemanja Nikolić, iako je na oba prethodna gostovanja dejstvovao iza napadača u ulozi „lažne devetke“, sa zadatkom da spoji vezni red i centarfora sa Zelenortzskih Ostrva. Kako u poslednje vreme nije u prvom planu, Nikolić je ispao iz kombinacije za ovaj susret, a na njegovom mestu očekuje se Danilo Pantić, kome će biti poverena uloga organizatora igre. To mu je, ionako, primarna pozcija. Po bokovima se bi trebalo da deluju Zoran Tošić (desno) sa zadatkom da pripreti iz prekida ili udarcem sa distance i Đorđe Ivanović (levo), s obzirom da je u mečevima u kojima je bio zdrav pred kraj sezone bivši ofanzivac subotičkog Spartaka pokazao da može da bude od koristi.

Ostatak veznog reda popuniće, izvesno je, tandem Saša Zdjelar – Aleksandar Šćekić. Njih dvojica su u ova duela sa Zvezdom, početkom marta i sredinom aprila, u značajnoj meri dobili bitku na sredini terena, pre svega na planu zaustavljanja Marka Marina i pod uslovom da nešto slično ponove u četvrtak imaće Parni valjak veće šanse da slavi.

Iznenađenja nema ni u poslednjoj liniji. Ispred golmana Vladimira Stojkovića na bekovskim pozicijama očekuju se Nemanja R. Miletić i Slobodan Urošević, sa zadatkom da poprave utisak sa 160. večitog derbija, kad su maltene otvorili crveno-belima prostor da poentiraju. A u srcu odbrane najrealnije deluje postavka sa Bojanom Ostojićem i Strahinjom Pavlovićem, pogotovo ako se ima u vidu da su njih dvojica vrlo dobro odradila posao u poslednjem okršaju sa večitim rivalom.

Iz ovakve postavke i na osnovu toga kako je Partizan izgledao tokom 2019. protiv Crvene zvezde, možda bi neko zaključio da ide na produžetka i(li) penale, uzdajući se u golmana Vladimira Stojkovića, međutim... Čak četiri ofanzivna igrača, od kojih je svako dao i(li) namestio gol na poslednjih pet utakmica sugerišu da Sava Miloševića zanima realizacija po svaku cenu.

Partizanov tim za Crvenu zvezdu: Stojković – N. R. Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević – Zdjelar, Šćekić– Tošić, Pantić, Ivanović – Rikardo.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar