Влада Српске за ЕУ интеграције

Влада Републике Српске опредијељена је за европске интеграције и у том процесу Српска предњачи у БиХ у испуњавању свих обавеза и услова, истакао је данас у Линцу предсједник Владе Српске Радован Вишковић на састанку са специјалним савјетником Европске комисије Францом Шаусбергером.  

Република Српска 22.05.2019 | 19:34
Влада Српске за ЕУ интеграције
Вишковић је нагласио да ће институције Републике Српске и убудуће на вријеме реализовати све предвиђене активности, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Вишковић је Шаусбергера информисао о посљедицама неформирања власти на нивоу БиХ, наводећи да застој у успостављању новог сазива Савјета министара спречава спровођење реформских процеса у свим областима.

Током састанка разговарано је о политичкој и економској ситуацији у Републици Српској, БиХ и региону.

Вишковић је изразио задовољство што спољнотрговинска размјена са Аустријом расте, те увјерење да ће привредна сарадња бити додатно унапријеђена у наредном периоду, чему ће допринијети близина тржишта, добра пословна искуства и ангажовање људи који су поријеклом са наших простора, а који раде и дјелују у Аустрији. 



Шаусбергер је оцијенио да је добро успостављати овакве видове сарадње, а посебно радити на унапређењу привредних и економских односа у региону.

На састанку је истакнуто да ЕУ прати ситуацију у БиХ и да се неформирањем власти на нивоу БиХ шаље негативна порука, те изражено очекивање да ће у што скоријем року бити конституисан нови сазив Савјета министара.

Састанку су присуствовали и министар енергетике и рударства Српске Петар Ђокић и министар привреде и предузетништва Српске Вјекослав Петричевић.

Предсједник Владе Републике Српске састаће се вечерас у Линцу са представницима дијаспоре из Горње Аустрије.

(Срна)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Пендула

22.05.2019 17:50

Наравно да су за ЕУ ,нису за братску Русију којој немозес ни рубље извуци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

22.05.2019 19:07

израз лица и поглед говори све о њима, какви су то неозбиљни шарлатани, који нас уништавају.

Name

Ђиксоне

22.05.2019 17:51

Пуна подрска насем будуцем предсједнику Игору Додику. Послије Милорада он нас преузима. Надмасит це и славног и великог оца, ствараоца и цувара РС, највецег србина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

22.05.2019 18:19

Нема ту харизму. Гура га бабо, то је свима јасно.

Name

Директ

22.05.2019 17:56

Ниста ново уназад 10-15 година, осим резултата који су скоро па никакви ка том путу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глас

22.05.2019 17:56

Каква европа сељацино једна.За тебе је стала и опанак.Мој Висковицу,лијепо је Меркелова рекла да земље балкана јос неце задуго у васу масту звана “европа”!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Глас

23.05.2019 01:29

Само им забранити улазак у Европску унију.Као сто су Висковицу забранили улазак из америцке амбасаде.Вљда знају ови наси из дијаспоре ко су они да се Висковица ниста не пита.О Петру Дјокицу всљда су цитали на интеренету,БН портал,канал Вукановица,блог Васковица.Никакве везе цовјек нема са привредом.Основано осумњицен за малверзације у вези са термоелектраном Станари.

Name

Јокосане

22.05.2019 17:59

Ево и ми који смо пребјегли у инистранство се некако интегрисемо у ЕУ. Хвала влади за подрску!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аустрија

22.05.2019 18:14

Док је лопов,Додик, преварант,сваки дан друго мишљење,и само позива на РАТ,а он да се склони у Русију,тудји синови да гину,ниста од ЕУ,за обицног цовјека ЕУ је једини излаз,постују се права,од 70 г,ми идемо према западу,нико неце у лоповски Русију,Додик је мафијас,и такве Руси хоце,не постене

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подпарол

22.05.2019 18:33

Јесмо за еу ал мало цете се нацекати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нема напретка

23.05.2019 07:32

Влада на криминалу, корупцији, превари градјана. Ко вас пита за ста сте, када вас нико такве неце.

ОДГОВОРИТЕ