Vlada Srpske za EU integracije

Vlada Republike Srpske opredijeljena je za evropske integracije i u tom procesu Srpska prednjači u BiH u ispunjavanju svih obaveza i uslova, istakao je danas u Lincu predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković na sastanku sa specijalnim savjetnikom Evropske komisije Francom Šausbergerom.  

Republika Srpska 22.05.2019 | 19:34
Vlada Srpske za EU integracije
Višković je naglasio da će institucije Republike Srpske i ubuduće na vrijeme realizovati sve predviđene aktivnosti, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Višković je Šausbergera informisao o posljedicama neformiranja vlasti na nivou BiH, navodeći da zastoj u uspostavljanju novog saziva Savjeta ministara sprečava sprovođenje reformskih procesa u svim oblastima.

Tokom sastanka razgovarano je o političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj, BiH i regionu.

Višković je izrazio zadovoljstvo što spoljnotrgovinska razmjena sa Austrijom raste, te uvjerenje da će privredna saradnja biti dodatno unaprijeđena u narednom periodu, čemu će doprinijeti blizina tržišta, dobra poslovna iskustva i angažovanje ljudi koji su porijeklom sa naših prostora, a koji rade i djeluju u Austriji. 



Šausberger je ocijenio da je dobro uspostavljati ovakve vidove saradnje, a posebno raditi na unapređenju privrednih i ekonomskih odnosa u regionu.

Na sastanku je istaknuto da EU prati situaciju u BiH i da se neformiranjem vlasti na nivou BiH šalje negativna poruka, te izraženo očekivanje da će u što skorijem roku biti konstituisan novi saziv Savjeta ministara.

Sastanku su prisustvovali i ministar energetike i rudarstva Srpske Petar Đokić i ministar privrede i preduzetništva Srpske Vjekoslav Petričević.

Predsjednik Vlade Republike Srpske sastaće se večeras u Lincu sa predstavnicima dijaspore iz Gornje Austrije.

(Srna)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Pendula

22.05.2019 17:50

Naravno da su za EU ,nisu za bratsku Rusiju kojoj nemozes ni rublje izvuci.

ODGOVORITE
Name

re

22.05.2019 19:07

izraz lica i pogled govori sve o njima, kakvi su to neozbiljni šarlatani, koji nas uništavaju.

Name

Điksone

22.05.2019 17:51

Puna podrska nasem buducem predsjedniku Igoru Dodiku. Poslije Milorada on nas preuzima. Nadmasit ce i slavnog i velikog oca, stvaraoca i cuvara RS, najveceg srbina.

ODGOVORITE
Name

Direkt

22.05.2019 18:19

Nema tu harizmu. Gura ga babo, to je svima jasno.

Name

Direkt

22.05.2019 17:56

Nista novo unazad 10-15 godina, osim rezultata koji su skoro pa nikakvi ka tom putu.

ODGOVORITE
Name

Glas

22.05.2019 17:56

Kakva evropa seljacino jedna.Za tebe je stala i opanak.Moj Viskovicu,lijepo je Merkelova rekla da zemlje balkana jos nece zadugo u vasu mastu zvana “evropa”!

ODGOVORITE
Name

re Glas

23.05.2019 01:29

Samo im zabraniti ulazak u Evropsku uniju.Kao sto su Viskovicu zabranili ulazak iz americke ambasade.Vljda znaju ovi nasi iz dijaspore ko su oni da se Viskovica nista ne pita.O Petru Djokicu vsljda su citali na interenetu,BN portal,kanal Vukanovica,blog Vaskovica.Nikakve veze covjek nema sa privredom.Osnovano osumnjicen za malverzacije u vezi sa termoelektranom Stanari.

Name

Jokosane

22.05.2019 17:59

Evo i mi koji smo prebjegli u inistranstvo se nekako integrisemo u EU. Hvala vladi za podrsku!

ODGOVORITE
Name

Austrija

22.05.2019 18:14

Dok je lopov,Dodik, prevarant,svaki dan drugo mišljenje,i samo poziva na RAT,a on da se skloni u Rusiju,tudji sinovi da ginu,nista od EU,za obicnog covjeka EU je jedini izlaz,postuju se prava,od 70 g,mi idemo prema zapadu,niko nece u lopovski Rusiju,Dodik je mafijas,i takve Rusi hoce,ne postene

ODGOVORITE
Name

Podparol

22.05.2019 18:33

Jesmo za eu al malo cete se nacekati

ODGOVORITE
Name

Nema napretka

23.05.2019 07:32

Vlada na kriminalu, korupciji, prevari gradjana. Ko vas pita za sta ste, kada vas niko takve nece.

ODGOVORITE