ЛН: Звијезде одмарале, Кореја побијеђена!

Одбојкашице Србије се "успавале", па показале класу против Кореје! Одбојкашице Србије су савладале репрезентацију Јужне Кореје у другој утакмици Лиге нација одиграној у београдској дворани “Александар Николић“.  Женска одбојкашка репрезентација Србије уписала је нове бодове на старту новог циклуса Лиге нација.

Остали спортови 22.05.2019 | 19:48
ЛН: Звијезде одмарале, Кореја побијеђена!
Селектор Зоран Терзић је дан после победе над Холандијом (3:0) одлучио да одмори неколицину основних "полуга" српске репрезентације, тако да на терену у среду поподне није било Тијане Бошковић, Бранкице Михајловић, Стефане Вељковић, Бјанке Буше...

Играчице из, условно речено, другог плана, нису се одмах снашле у главним улогама, Јужна Кореја повела је 1:0 у сетовима, али је у наставку меча све дошло на своје место.

Србија - Кореја 3:1 (15:25, 25:18, 25:17, 25:14), у мечу другог кола првог викенда Лиге нација.

Најбоља у редовима светских шампионки била је Ана Бјелица са 19 поена, а пратиле су је Мина Поповић са 15 и Ана Лозо са 13 поена.

Опроштај од публике у дворани "Александар Николић" заказан је за четвртак, када се од 20 часова састају Србија и Турска.

Идуће недеље наше одбојкашице играће у Конељану, против домаћина Италије, САД и Доминиканске Републике.

Током групне фазе Лиге нација свака репрезентација одиграће укупно 15 мечева, а на завршни турнир у Нанђингу (3-7. јула) пласираће се пет најбољих, не рачунајући Кину, која као организатор има унапред осигуран наступ.

Селекција Србије је веома лоше стартовала меч, па су противнице на оба техничка тајм-аута отишле са предношћу, најпре 8:6, а потом 16:9.

Јужна Кореја је на крају први сет решила у своју корист са 25:15, а о приказаној игри довољно говори податак да су репрезентативке Србије свега осам поена освојиле из напада.

Ипак, ствари су дошле на своје место у наставку, селекција Србије је водила са 8:5, Корејке су успеле припрете и изједначе на 12:12, али је Србија стекла два поена предности на другом техничком тајм-ауту – 16:14.

До изједначења у сетовима домача екипа је стигла резултатом 25:18.

Трећи сет је Србија отворила вођством од 8:2, што је била тешко достижна разлика за противнице, па је трећи сет окончан са 25:17.

Потпуна контрола ритма утакмице је настављена и у четвртом сету, који је Србија добила са 25:14 и забележила другу победу у Лиги нација.

Најефикаснија у селекцији Србије је била Ана Бјелица са 19 поена, Мина Поповић је додала 15, Сара Лозо 13, док је Маја Алексић уписала 12 поена.

У листу поентерки су се уписале и Јелена Благојевић (7) и Слађана Мирковић (1).

На другој страни Сови Канг је уписала 16 поена, а Хиђин Ким и Су Ђи Ким су додале по 13.

Селектор Терзић у овом мечу није користио Бианку Бушу, Мају Савић, Бранкицу Михајловић и Стефану Вељковић.

Репрезентација Србије наставља такмичење у Лиги нација у четвртак од 20.00, против селекције Турске.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар