LN: Zvijezde odmarale, Koreja pobijeđena!

Odbojkašice Srbije se "uspavale", pa pokazale klasu protiv Koreje! Odbojkašice Srbije su savladale reprezentaciju Južne Koreje u drugoj utakmici Lige nacija odigranoj u beogradskoj dvorani “Aleksandar Nikolić“.  Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije upisala je nove bodove na startu novog ciklusa Lige nacija.

Ostali sportovi 22.05.2019 | 19:48
LN: Zvijezde odmarale, Koreja pobijeđena!
Selektor Zoran Terzić je dan posle pobede nad Holandijom (3:0) odlučio da odmori nekolicinu osnovnih "poluga" srpske reprezentacije, tako da na terenu u sredu popodne nije bilo Tijane Bošković, Brankice Mihajlović, Stefane Veljković, Bjanke Buše...

Igračice iz, uslovno rečeno, drugog plana, nisu se odmah snašle u glavnim ulogama, Južna Koreja povela je 1:0 u setovima, ali je u nastavku meča sve došlo na svoje mesto.

Srbija - Koreja 3:1 (15:25, 25:18, 25:17, 25:14), u meču drugog kola prvog vikenda Lige nacija.

Najbolja u redovima svetskih šampionki bila je Ana Bjelica sa 19 poena, a pratile su je Mina Popović sa 15 i Ana Lozo sa 13 poena.

Oproštaj od publike u dvorani "Aleksandar Nikolić" zakazan je za četvrtak, kada se od 20 časova sastaju Srbija i Turska.

Iduće nedelje naše odbojkašice igraće u Koneljanu, protiv domaćina Italije, SAD i Dominikanske Republike.

Tokom grupne faze Lige nacija svaka reprezentacija odigraće ukupno 15 mečeva, a na završni turnir u Nanđingu (3-7. jula) plasiraće se pet najboljih, ne računajući Kinu, koja kao organizator ima unapred osiguran nastup.

Selekcija Srbije je veoma loše startovala meč, pa su protivnice na oba tehnička tajm-auta otišle sa prednošću, najpre 8:6, a potom 16:9.

Južna Koreja je na kraju prvi set rešila u svoju korist sa 25:15, a o prikazanoj igri dovoljno govori podatak da su reprezentativke Srbije svega osam poena osvojile iz napada.

Ipak, stvari su došle na svoje mesto u nastavku, selekcija Srbije je vodila sa 8:5, Korejke su uspele priprete i izjednače na 12:12, ali je Srbija stekla dva poena prednosti na drugom tehničkom tajm-autu – 16:14.

Do izjednačenja u setovima domača ekipa je stigla rezultatom 25:18.

Treći set je Srbija otvorila vođstvom od 8:2, što je bila teško dostižna razlika za protivnice, pa je treći set okončan sa 25:17.

Potpuna kontrola ritma utakmice je nastavljena i u četvrtom setu, koji je Srbija dobila sa 25:14 i zabeležila drugu pobedu u Ligi nacija.

Najefikasnija u selekciji Srbije je bila Ana Bjelica sa 19 poena, Mina Popović je dodala 15, Sara Lozo 13, dok je Maja Aleksić upisala 12 poena.

U listu poenterki su se upisale i Jelena Blagojević (7) i Slađana Mirković (1).

Na drugoj strani Sovi Kang je upisala 16 poena, a Hiđin Kim i Su Đi Kim su dodale po 13.

Selektor Terzić u ovom meču nije koristio Bianku Bušu, Maju Savić, Brankicu Mihajlović i Stefanu Veljković.

Reprezentacija Srbije nastavlja takmičenje u Ligi nacija u četvrtak od 20.00, protiv selekcije Turske.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar