Прва лига РС: Реми Борца, Слоги семберски дерби!

"Комбиновани" Борац ремизирао у Градишци.  Бањалучки Борац одиграо је неријешено против Козаре у Градишци (2:2) и уписао пети реми ове сезоне у Првој лиги Републике Српске.

Фудбал 22.05.2019 | 19:27
Прва лига РС: Реми Борца, Слоги семберски дерби!
Црвено-плави су у оквиру 29. кола шампионата Српске наступили са комбинованом екипом с обзиром да су одавно осигурали титулу и повратак у Премијер лигу Босне и Херцеговине, али упркос томе, остали су непоражени.

И то на тешком гостовању у Градишци, гдје је виђена лијепа и ефикасна утакмица.

КОЗАРА - БОРАЦ 2:2 (0:1)

Тренер Борца Дарко Војводић послије освојене титуле РС дао је "вољно" искусним играчима попут Саше Кајкута, Стојана Врањеша, Немање Јаничића и Александра Радуловића, а на клупи су били Владан Даниловић, Милош Жеравица...

Након што су изабраници Игора Јанковића пропустили неколико солидних прилика да савладају Кенана Тополовића, казна Бањалучана услиједила је у финишу првог полувремена из слободног ударца.

Игор Аничић је из слободњака са ивице казненог простора погодио мрежу Срђана Модића и довео Борац до предности - 1:0.

Могла је Козара да стигне до изједначења прије одласка на одмор након ударца Владимира Петковића, међутим, статива је била савезник гостију из Бањалуке.

Ипак, домаћин је стигао до "егала" почетком наставка, тачније у 49. минуту поготком Милована Новаковића - 1:1.

Покушавали су домаћи фудбалери да направе преокрет и први пут послије 2002. године у Првој лиги РС (славили су и наредне сезоне, али у ПЛ БиХ), стигну до побједе над Бањалучанима, међутим, Борац се добро бранио и вребао прилику да из евентуалног контранапада угрози Градишчане.

То му је и пошло за руком у 78. минуту након брзе контре коју је у погодак претворио Милан Шикањић - 1:2.

Ипак, Козара је до бода стигла два минута прије краја, а стријелац је поново био Новаковић након што се нашао очи у очи са Тополовићем и погодио мрежу за коначних 2:2.

Био је то први реми Козаре у четвртом двобоју с Борцем ове сезоне јер су Бањалучани у досадашње три утакмице забиљежили исто толико побједа.

КОЗАРА: Модић, Петровић, Распудић, Максимовић, Шакић, Глишић, Гаврић, Новаковић, Петковић, Кондић, Кукавица. На клупи: Дончић, Комљеновић, Лолић, Кукић, Гвозден, Остојић, Ђурућ. Тренер. Игор Јанковић.

БОРАЦ: Топаловић, Бајић, Шикањић, Ћосић, Дујаковић, Буразор, Мојовић, Батар, Поповић, Аничић, Леканић. На клупи: Тркуља, Кујунђић, Јакуповић, Даниловић, Жеравица, Рунић, Зиљкић. Тренер: Дарко Војводић

Другопласирана Слога је погоцима Драгише Комарчевића и Јоце Стокића уписала рутинску побједу у Јањи против Подриња (0:2), док су Рудар и бањалучки Жељезничар подијелили бодове у Приједору (0:0).
 
Лига за шампиона

Козара - Борац 2:2 (0:1)
Подриње - Слога 0:2 (0:1)
Рудар Приједор - Жељезничар 0:0

ТАБЕЛА: Борац 74, Слога 55, Жељезничар 46, Козара 43, Рудар Приједор 41, Подриње 32.

Лига за опстанак

Дрина - Слобода 1:1 (1:0)
Модрича - Славија 1:0 (1:0)
Сутјеска - Текстилац 0:0

ТАБЕЛА: Модрича 38, Славија 35, Текстилац 34, Дрина 33, Сутјеска 30, Слобода 19.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар