Prva liga RS: Remi Borca, Slogi semberski derbi!

"Kombinovani" Borac remizirao u Gradišci.  Banjalučki Borac odigrao je neriješeno protiv Kozare u Gradišci (2:2) i upisao peti remi ove sezone u Prvoj ligi Republike Srpske.

Fudbal 22.05.2019 | 19:27
Prva liga RS: Remi Borca, Slogi semberski derbi!
Crveno-plavi su u okviru 29. kola šampionata Srpske nastupili sa kombinovanom ekipom s obzirom da su odavno osigurali titulu i povratak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, ali uprkos tome, ostali su neporaženi.

I to na teškom gostovanju u Gradišci, gdje je viđena lijepa i efikasna utakmica.

KOZARA - BORAC 2:2 (0:1)

Trener Borca Darko Vojvodić poslije osvojene titule RS dao je "voljno" iskusnim igračima poput Saše Kajkuta, Stojana Vranješa, Nemanje Janičića i Aleksandra Radulovića, a na klupi su bili Vladan Danilović, Miloš Žeravica...

Nakon što su izabranici Igora Jankovića propustili nekoliko solidnih prilika da savladaju Kenana Topolovića, kazna Banjalučana uslijedila je u finišu prvog poluvremena iz slobodnog udarca.

Igor Aničić je iz slobodnjaka sa ivice kaznenog prostora pogodio mrežu Srđana Modića i doveo Borac do prednosti - 1:0.

Mogla je Kozara da stigne do izjednačenja prije odlaska na odmor nakon udarca Vladimira Petkovića, međutim, stativa je bila saveznik gostiju iz Banjaluke.

Ipak, domaćin je stigao do "egala" početkom nastavka, tačnije u 49. minutu pogotkom Milovana Novakovića - 1:1.

Pokušavali su domaći fudbaleri da naprave preokret i prvi put poslije 2002. godine u Prvoj ligi RS (slavili su i naredne sezone, ali u PL BiH), stignu do pobjede nad Banjalučanima, međutim, Borac se dobro branio i vrebao priliku da iz eventualnog kontranapada ugrozi Gradiščane.

To mu je i pošlo za rukom u 78. minutu nakon brze kontre koju je u pogodak pretvorio Milan Šikanjić - 1:2.

Ipak, Kozara je do boda stigla dva minuta prije kraja, a strijelac je ponovo bio Novaković nakon što se našao oči u oči sa Topolovićem i pogodio mrežu za konačnih 2:2.

Bio je to prvi remi Kozare u četvrtom dvoboju s Borcem ove sezone jer su Banjalučani u dosadašnje tri utakmice zabilježili isto toliko pobjeda.

KOZARA: Modić, Petrović, Raspudić, Maksimović, Šakić, Glišić, Gavrić, Novaković, Petković, Kondić, Kukavica. Na klupi: Dončić, Komljenović, Lolić, Kukić, Gvozden, Ostojić, Đuruć. Trener. Igor Janković.

BORAC: Topalović, Bajić, Šikanjić, Ćosić, Dujaković, Burazor, Mojović, Batar, Popović, Aničić, Lekanić. Na klupi: Trkulja, Kujunđić, Jakupović, Danilović, Žeravica, Runić, Ziljkić. Trener: Darko Vojvodić

Drugoplasirana Sloga je pogocima Dragiše Komarčevića i Joce Stokića upisala rutinsku pobjedu u Janji protiv Podrinja (0:2), dok su Rudar i banjalučki Željezničar podijelili bodove u Prijedoru (0:0).
 
Liga za šampiona

Kozara - Borac 2:2 (0:1)
Podrinje - Sloga 0:2 (0:1)
Rudar Prijedor - Željezničar 0:0

TABELA: Borac 74, Sloga 55, Željezničar 46, Kozara 43, Rudar Prijedor 41, Podrinje 32.

Liga za opstanak

Drina - Sloboda 1:1 (1:0)
Modriča - Slavija 1:0 (1:0)
Sutjeska - Tekstilac 0:0

TABELA: Modriča 38, Slavija 35, Tekstilac 34, Drina 33, Sutjeska 30, Sloboda 19.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar