Коларов одлази, Рома има замјене!

Вучица драстично подмлађује тим.

Фудбал 23.05.2019 | 08:27
Коларов одлази, Рома има замјене!
Почело је са Данијелеом де Росијем, а наставиће се одласцима још неколицине искусних првотимаца. Подмлађивање Роминог тима овог лета је неминовност...

У склопу њега следи и растанак са српским репрезентативцем Александром Коларовим. Иако има уговор на још годину српски ветеран ће највероватније напустити редове Вучлице која жели да се ослободи његове плате која на бруто нивпоу износи око 6.000.000 евра за годину дана. Поред Коларова, Рома ће се решитиЕдина Џека и продаће Костаса Маноласа. На платама Де Росија, Коларова, Маноласа и Џека, Рома би на бруто нивоу требало у следећој сезони да уштеди близу 30.000.000 евра. А од њихових обештећања очекује близу 60.000.000 евра.

Рома би кресањем трошкова амортизовала минус настао неуспехом да се клуб пласира у Лигу шампиона Клуб је планирао зараду од елитног такмичења, сада ће морати да примени мере штедње. Екипа ће бити подмлађена, а замене за Коларова су већ спремне. Дугорочни план је да место левог бека попуни клупско дете и по меногима најталентованији Италијан на тој позицији – Лука Пелегрини. Он завршава позајмицу у Каљарију, а конкуренција би требало да му нуде Џетро Виљемс из Ајнтрајхта. Италијански медији јављају да ће Рома покушати да доведе некадашњег репрезентативца Холандије и да са њим и Пелегринијем попуни рупу на левом боку када Коларов напусти клуб.

Видећемо каква даља судбина чека капитена репрезентације Србије. Италијански медији су у неколико наврата током сезоне помињали да би Коларов могао да заврши каријеру у Партизану. Његов брат Никола Коларов који се бави фудбалским менаџерисањем је виђан на стадиону у Хумској током сезоне. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар