Kolarov odlazi, Roma ima zamjene!

Vučica drastično podmlađuje tim.

Fudbal 23.05.2019 | 08:27
Kolarov odlazi, Roma ima zamjene!
Počelo je sa Danijeleom de Rosijem, a nastaviće se odlascima još nekolicine iskusnih prvotimaca. Podmlađivanje Rominog tima ovog leta je neminovnost...

U sklopu njega sledi i rastanak sa srpskim reprezentativcem Aleksandrom Kolarovim. Iako ima ugovor na još godinu srpski veteran će najverovatnije napustiti redove Vučlice koja želi da se oslobodi njegove plate koja na bruto nivpou iznosi oko 6.000.000 evra za godinu dana. Pored Kolarova, Roma će se rešitiEdina Džeka i prodaće Kostasa Manolasa. Na platama De Rosija, Kolarova, Manolasa i Džeka, Roma bi na bruto nivou trebalo u sledećoj sezoni da uštedi blizu 30.000.000 evra. A od njihovih obeštećanja očekuje blizu 60.000.000 evra.

Roma bi kresanjem troškova amortizovala minus nastao neuspehom da se klub plasira u Ligu šampiona Klub je planirao zaradu od elitnog takmičenja, sada će morati da primeni mere štednje. Ekipa će biti podmlađena, a zamene za Kolarova su već spremne. Dugoročni plan je da mesto levog beka popuni klupsko dete i po menogima najtalentovaniji Italijan na toj poziciji – Luka Pelegrini. On završava pozajmicu u Kaljariju, a konkurencija bi trebalo da mu nude Džetro Viljems iz Ajntrajhta. Italijanski mediji javljaju da će Roma pokušati da dovede nekadašnjeg reprezentativca Holandije i da sa njim i Pelegrinijem popuni rupu na levom boku kada Kolarov napusti klub.

Videćemo kakva dalja sudbina čeka kapitena reprezentacije Srbije. Italijanski mediji su u nekoliko navrata tokom sezone pominjali da bi Kolarov mogao da završi karijeru u Partizanu. Njegov brat Nikola Kolarov koji se bavi fudbalskim menadžerisanjem je viđan na stadionu u Humskoj tokom sezone. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar