Не потцјењујте Сарија...!

Ако ми останак у клубу зависи од једног меча, желим одмах да одем! „То није у реду, то није прави пут. Или сте задовољни мојим послом или нисте“, јасно је поручио Италијан.

Фудбал 22.05.2019 | 22:00
Не потцјењујте Сарија...!
Тренер Челсија Маурицио Сари отворено је поручио власнику Челсија Роману Абрамовичу да га отпусти одмах, уколико његов посао зависи од резултата у финалу Лиге Европе против Арсенала.

Италијан има још годину дана уговора, плус опцију за продужетак од још једне сезоне, а годишње прима 5.670.000 евра. Према извештајима са Острва управо је то сума коју Јувентус или неки други заинтересован клуб требало да плати уколико га жели у својим редовима.

Ипак, темпераментном стратегу се не свиђа ситуација у којем би наставак његове каријере могао да зависи од једне утакмице.

"Ако је ситуација таква, желим одмах да идем. Не можете да имате 10 месеци рада иза себе, а онда све да зависи од 90 минута игре. То није у реду, то није прави пут. Или сте задовољни мојим послом или нисте", јасно је поручио Италијан.

Плавци су под Саријем изборили пласман у Лигу шампиона, поражени су у финалу Лига купа на пенале од Манчестер Ситија, а наредне среде их очекује финале Лиге Европе у Бакуу.

"Могу само да радим. Једино што могу јесте да покушам да унапредим свој тим. Да покушам да играмо боље, да победимо у више утакмица. Не знам шта више да учиним".

"НЕМАМ КОНТАКТ СА ДРУГИМ КЛУБОВИМА"

Повезивање са Јувентусом очигледно је пореметило радну атмосферу којој је Сари прилично посвећен.

"Имам две године уговора овде, немам констакт са другим клубовима у овом тренутку. Причаћу о свему са својим клубом после финала. Желим да знам да ли су срећни са мном или не. То је све".

Дилеме код Италијана по питању будућности апсолутно нема.

"Био бих веома срећан да останем у Премијер лиги, мислим да је Челси један од најважнијих клубова овде. Веома сам срећан, али морамо да разговарамо о тренутној ситуацији. У свакој сезони морате да разговарате о ситуацији у клубу. По мом мишљењу имали смо веома добру сезкну. Наравно да морамо више, морамо да се побољшамо. Сити је освојио све у последње две сезоне, њихов начин игре је сличан мом стилу. Није исти, али је сличан, тако да ми можемо да играмо на мој начин у Енглеској".

Дакле, приче око будућности нема.

"Моја будућност је финале. Морам да размишљам само о финалу у овом тренутку. Не могу да мислим на следећу сезону или даље од тога. Могу само о финалу, јер је за мене и наш тим, оно веома важно".

"ЖЕЛЕЛИ СМО У ЛИГУ ШАМПИОНА КРОЗ ПРЕМИЈЕР ЛИГУ, САД ЖЕЛИМО ТРОФЕЈ"

Челси је обезбедио Лигу шампиона, док учешће Арсенала у истој зависи искључиво од исхода финала.

"Ризикујемо да имамо мање мотивације од противника, али морате да узмете обзир да они имају већи притисак. Постоји позитивна и негативна страна. Нисмо хтели да играмо финале због места у Лиги шампиона. Хтели смо пласман кроз првенство, а сад желимо трофеј. Дакле, финале је за нас веома важно. Није Лига шампиона, али сматрамо да заслужујемо да освојимо трофеј".

Сари се прибојавао гостовања у Бостону, што је било оправдано, с обзиром да се повредио Лофтус Чик, који је доживео повреду Ахилове тетиве.

"Терен није гбио добар, али таквој повреди не доприноси само један разлог. Дакле, не можемо рећи да је једини разлог за то. Он је веома важанм играч за нас, поготово у отовореној утакмици каква нас очекује, разочаран сам због тога. Сигуран сам ће се вратити јачи него што је био, он ће постати један од најбољих везиста у Европи".

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар