Ne potcjenjujte Sarija...!

Ako mi ostanak u klubu zavisi od jednog meča, želim odmah da odem! „To nije u redu, to nije pravi put. Ili ste zadovoljni mojim poslom ili niste“, jasno je poručio Italijan.

Fudbal 22.05.2019 | 22:00
Ne potcjenjujte Sarija...!
Trener Čelsija Mauricio Sari otvoreno je poručio vlasniku Čelsija Romanu Abramoviču da ga otpusti odmah, ukoliko njegov posao zavisi od rezultata u finalu Lige Evrope protiv Arsenala.

Italijan ima još godinu dana ugovora, plus opciju za produžetak od još jedne sezone, a godišnje prima 5.670.000 evra. Prema izveštajima sa Ostrva upravo je to suma koju Juventus ili neki drugi zainteresovan klub trebalo da plati ukoliko ga želi u svojim redovima.

Ipak, temperamentnom strategu se ne sviđa situacija u kojem bi nastavak njegove karijere mogao da zavisi od jedne utakmice.

"Ako je situacija takva, želim odmah da idem. Ne možete da imate 10 meseci rada iza sebe, a onda sve da zavisi od 90 minuta igre. To nije u redu, to nije pravi put. Ili ste zadovoljni mojim poslom ili niste", jasno je poručio Italijan.

Plavci su pod Sarijem izborili plasman u Ligu šampiona, poraženi su u finalu Liga kupa na penale od Mančester Sitija, a naredne srede ih očekuje finale Lige Evrope u Bakuu.

"Mogu samo da radim. Jedino što mogu jeste da pokušam da unapredim svoj tim. Da pokušam da igramo bolje, da pobedimo u više utakmica. Ne znam šta više da učinim".

"NEMAM KONTAKT SA DRUGIM KLUBOVIMA"

Povezivanje sa Juventusom očigledno je poremetilo radnu atmosferu kojoj je Sari prilično posvećen.

"Imam dve godine ugovora ovde, nemam konstakt sa drugim klubovima u ovom trenutku. Pričaću o svemu sa svojim klubom posle finala. Želim da znam da li su srećni sa mnom ili ne. To je sve".

Dileme kod Italijana po pitanju budućnosti apsolutno nema.

"Bio bih veoma srećan da ostanem u Premijer ligi, mislim da je Čelsi jedan od najvažnijih klubova ovde. Veoma sam srećan, ali moramo da razgovaramo o trenutnoj situaciji. U svakoj sezoni morate da razgovarate o situaciji u klubu. Po mom mišljenju imali smo veoma dobru sezknu. Naravno da moramo više, moramo da se poboljšamo. Siti je osvojio sve u poslednje dve sezone, njihov način igre je sličan mom stilu. Nije isti, ali je sličan, tako da mi možemo da igramo na moj način u Engleskoj".

Dakle, priče oko budućnosti nema.

"Moja budućnost je finale. Moram da razmišljam samo o finalu u ovom trenutku. Ne mogu da mislim na sledeću sezonu ili dalje od toga. Mogu samo o finalu, jer je za mene i naš tim, ono veoma važno".

"ŽELELI SMO U LIGU ŠAMPIONA KROZ PREMIJER LIGU, SAD ŽELIMO TROFEJ"

Čelsi je obezbedio Ligu šampiona, dok učešće Arsenala u istoj zavisi isključivo od ishoda finala.

"Rizikujemo da imamo manje motivacije od protivnika, ali morate da uzmete obzir da oni imaju veći pritisak. Postoji pozitivna i negativna strana. Nismo hteli da igramo finale zbog mesta u Ligi šampiona. Hteli smo plasman kroz prvenstvo, a sad želimo trofej. Dakle, finale je za nas veoma važno. Nije Liga šampiona, ali smatramo da zaslužujemo da osvojimo trofej".

Sari se pribojavao gostovanja u Bostonu, što je bilo opravdano, s obzirom da se povredio Loftus Čik, koji je doživeo povredu Ahilove tetive.

"Teren nije gbio dobar, ali takvoj povredi ne doprinosi samo jedan razlog. Dakle, ne možemo reći da je jedini razlog za to. On je veoma važanm igrač za nas, pogotovo u otovorenoj utakmici kakva nas očekuje, razočaran sam zbog toga. Siguran sam će se vratiti jači nego što je bio, on će postati jedan od najboljih vezista u Evropi".

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar