САД спремне за разговор са Кином

 Администрација предсједника САД Доналда Трампа спремна је за отварање нових разговора о трговини са Кином, уколико стране могу наставити на бази претходних преговора, изјавио је амерички министар финансија Стивен Мнучин.

Свијет 22.05.2019 | 18:45
САД спремне за разговор са Кином
Он је новинарима након обраћања пред Комитетом за финансијске услуге рекао да ће Трамп бранити пољопривреднике од контрамјера и да ће амерички предсједник бити "веома опрезан" у изузећу од царина на кинеске производе, како би покушао да заштити купце и компаније у САД.

"Ми подржавамо наше фармере. Уколико Кина жели да се врати преговорима и настави са базе на којој смо били, ми смо отворени за разговоре", нагласио је Мнучин.

Преговори између Кине и САД о завршетку трговинског рата отежани су након што су кинески преговарачи затражили да се изврше велике промјене у тексту о којем се већ мјесецима преговара.  

Вашингтон није спреман да преговара о царинама
Европска унија спремна је да одмах започне преговоре о трговини са САД, али Вашингтон није спреман да преговара о царинама, изјавила је европски комесар за трговину Сесилија Малмстром.

Она је новинарима у Паризу, након разговора са представницима САД за трговину, рекла да би се преговори брзо одвијали да су се двије стране сагласиле о наставку разговора.

Малмстромова је нагласила да је "кристално јасно" да пољопривреда неће бити у преговарачком мандату ЕУ.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар